En liten förklaring....

Tyckte kanske jag lät lite gnällig angående nyår....men vad kan jag säga igentligen, eftersom det är så att jag aldrig gillat varken jul eller nyår!!! Kan inte hjälpa det!
Jul går väl an iof, mysigt när man är samlade med alla man älskar=), hysterin däremot...känns jobbigt bara, sen här ute och säkerligen överallt...vuxna människor som typ tävlar vem som köper dyraste, häftigaste, flådigaste och flest med klappar...jag vill inte vara med där, jag ger för att det är jul, för att det ska vara så, för att få se glädjen hos mina barn, för att fira jul helt enkelt! Inte för jättehöga belopp, om jag så var rik skulle jag inte tänka så....julen ska banne mig inte vara hysterisk, barnen ska inte ha högvis med svindyra klappar som ligger på ute listan veckan efter nyår...helt galet! För kung och fosterland(haha), så rätt in i minsta detalj.
Nu är julen iaf över.....skönt!
Men kan jag koppla av? Nej absolut inte...kliandet i mina fingrar....jag vill städa bort julen, helst igår=/.
Men som vanligt lider jag med allt pynt, typ en vecka till för barnens skull, säger inget, lider inombords bara, vill inte sabba för barnen, vill att dom gläds med pyntet. Så här har jag det varenda år, men för barnens skull som sagt håller jag mig i styr, slår till mig på fingrarna emellanåt...aja baja låt julsakerna vara=)., någon stackars tomte tar jag med mig i förbifarten och den hamnar på översta trappsteget, för att ligga där tills nyår är över=/.
Sen var det då nyår...ja varför, jag kan med säkerhet säga att jag vet att jag någongång gillat nyår, vad som gick snett kan man undra, eftersom jag idag med all sannolikhet absolut inte gillar den. Helst av allt vill jag vara hemma, glo på en bra film, ha mysbrallorna på och få gå och lägga mig om jag vill, utan att andra säger: F-n vad du är tråkig! Det är så onödigt ju...jag vet det ju redan, men kan inte göra något åt det, sorry jag har försökt, många gånger dessutom! Jag är iaf glad att jag inte smittat av mig på barnen dom både älskar jul och nyår.

Imorgon nyårsafton...OCH jag ska göra mitt bästa=), Å och N och E kommer hit, det ser jag fram emot, vem vet, kanske dom gör så att jag ändrar uppfattning! Kanske jag skrattar och är glad på riktigt.....vem vet, vem vet!

Till alla er som förhoppningsvis inte känner som jag: Hoppas ni får en underbar nyårsafton!

Kram på er och godnatt, sista natten detta år! Mie


Nyårstankar.......

Imorgon är tråkiga nyår här igen då(gillar inte nyår), finns mycket jag inte gillar, men nyår är riktigt hemskt!!!!!!!
Varför det kan jag fråga mig själv....vet inte, blir ofta svaret på det...men kanske är det något av detta:

* Raketer och fyrverkerier! (vilket slöseri på pengar)
* Alla löften(man ändå inte håller)
* Lyxmaten man köper(som ändå kommer ut genom nästa hål dagen efter)
* All fylla ute på stan
* Bråk som oftas orsakars av fylla
* Inget på tv:n(för dom som vill glo, och inte hyra film)
* Nytt år, nya bekymmer
* Ett år äldre=ett år närmare pension(om man får någon)


Det enda positiva jag ser med nyår är: ÄNTLIGEN ÄR SKITEN ÖVER OCH SNART ÄR VÅÅÅÅÅREN HÄR!!! JIPPIIIII!!!!!

Hej hopp gummisnopp....Mie

Lördag utan Uggla!!!

Idag var det åter dax att inhandla mat!!! Kylen började lixom eka, varje gång man öppnade den för att ta fram något kom ett konstigt tomt ekande ljud utsvepandes....bara rensa bort sista julmatsresterna först....nu är det fullt i kylen igen=).

R valde att gå på stan och shoppa med kompisen E medan vi handlade maten, jag orkar bara inte mig ut bland alla rea människor=/, tur för R att E hängde med henne, tror dom fick en lyckad shoppingtur iallafall, det sken sååå om dom när vi plockade upp dom några timmar senare igen utanför JC. Shopping galna tjejer hihi. Ska sanningen fram, fast jag inte var med dom och shoppade, hittade jag i förbifarten själv en tröja på JC, mitt enda rea fynd...men jag är mycket nöjd!

Sonen skötte sig exemplariskt i mataffären=), tack min älskling...jag behövde det lugna sättet just idag=).
Både igår och i morse fick han hjälpa till med lite saker hemma eftersom han förlorade sin efterlängtade veckopeng i går efter fighten med sin syster R, då var inte mamma glad=(.
Men han har varit relativt lugn och hjälpt till med både in och ur plockning från diskmaskinen, dukat bordet vid middag och frukost och torkat av mm. Min son du är så duktig då du sätter igång...älskar dig=).Så pengarna blev dina igen efter ditt "jobb", (välförtjänta!

Nu sitter maken och barnen bänkade vid tv:n och väntar säkerligen på mig....jaja jag kommer....snart=).
Saknar Uggla....lite sådär=(, Thailand!!! Lååååångt borta det...förmodligen skriver han typ iallafall 1gång/dag!!
Är man på semester så ska man banne mig även ta semester från skrivandet ....eller? Tror inte Lolo skulle gilla om Magnus la sig på stranden med laptopen (hihi). Vilken syn=0.

Så nu lördagskväll med mysbrallorna på och inte att förglömma mina nya Ragga dooool=).

                                                                           Mie


Underbara VÅRAN familj!!!!!!

Igår kom L hit vid halv 3, hon ska ju åka till Thailand snart....på tisdag, halv ett lyfter planet=(,
Hon är på semester i 16 härliga dagar!!! Just nu känns det som ALLA drar till Thailand.......UTOM JAG!
Janne och Manna var nyligen i Hoa Hin, visserligen har dom kommit hem nu,(tack för det fina kortet), fam. Nyberg är där nu...kommer typ tillbaks om 5 månader!!!, M. Uggla med fam drar nu också till Phuket och jag antar dom också blir borta 14 dagar.....L åker snart, som jag sa, och en annan kompis A åker på fradag och blir där 14 dagar!!, hon fick betald semester dessutom(muta av arbetet=)!!!! Och E-L; dotterns kompis åker den 15:e och blir också borta 14 dagar! Och maken släktingar dom är där nu, och kommer hem på onsdag tror jag, då har dom varit där i 16 dagar!!!
Undrar om jag glömt någon?? Nej tror inte det...min tur kommer väl, däremot inte sagt att jag vill just till Thailand...nej tror inte det faktiskt!

Så igår då...vi hade huset fullt=)...kul!!!!!
Började med att dottern hade en kompis här, det blev då 3 änglar i  huset, sonen ville oxå ha någon här och ringde efter en av sina kompisar, då hade lilla jag 4 änglar i huset=).
Sen kom min L och då blev vi alltså inkl mig...6 st i huset!!! Vet inte om barnen var änglar hela tiden, fattar inte hur dom orkar låta hela tiden!
Sen kom resterande, dotter S och B och sonen D, här var det fullt hus kan jag säga!!!
Maken kom runt 5 snåret, hade jobbat, sen skulle vi fixa mat(vi=maken=).
Sonens kompis åkte hem....så vi blev 9 st vid matbordet! Det gillar jag!!!=)))))
Vi hade trevligt och det är så roligt när vi är här allihop....räknar fortfarande in L i familjen=).

Sen vid 9 snåret åkte nog dom alla iväg med L oxå...som jag nu inte får träffa förren i mitten av januari igen!!!!!=(.
Undrar just om dom skjutsade hem L direkt?! Nej känner jag S rätt lånade dom henne en extra stund=).
Vem vill inte det?! Mysig dag igår iallafall, tack för den mina änglar!

Idag ska denna familj då...åka iväg och byta ett par jeans till dottern och inhandla lite mat, det ekar lixom i kylen nu=/.

Ha en mycket bra lördag!                                                Mie

Nuuuuu blir det spåret!!!!!!

Har nyss haft en konflikt med yngre sonen S....suck!!! Han är i en sen trottsålder och jag hatar den=/.
Hur orkar han bråka såååå med sin syster R, varenda sekund är det nått gidder, han ger sig aldrig!!!
Och vareviga gång slutar det med att jag freakar ur!!! Så nu drogs hans veckopeng in, IGEN!!! den han skulle shoppat snask till kvällen för=(, men han vet att den går att få tillbaks, men det blir ingen enkel match...ICKE!
Nej...han ska: städa sitt rum(ingår ändå för att få veckopeng), bädda sin säng och sen får han under dagen små uppgifter han ska utföra, gör han dessa, får han sin veckopeng. MEN nu vet han inte att jag kommer öka uppgifterna.....eftersom annars kan han ju fortsätta bete sig illa hur många gånger som helst, och jag orkar inte detta bråk längre!!! Basta! Vad jag ger han för uppgifter får jag se med dagen(hehehe) Nu jävlar=).
Rätt ska vara rätt, tror han att man får som man vill bara för man är yngst i familjen....då tror han fel!!!!!

Jag ska nu ta en runda i spåret....lixom gå av ilskan....så sonen ser iallafall till att jag motionerar=). Tack!


                                                                                           Mie

En ny dag och nya tag....

Godmorgon!

Jag gör min gymnastik på morgonen varje dag=), vilket säkert inte alla skulle tro att jag skulle fortsätta med=0,, promenaderna är det värre med, därför beger jag mig ut idag innan L kommer....hoppas ialf att hon kommer=)(gör du väl?)

Behöver långa promenader känner jag...Speciellt nu efter all julmat....den står mig upp i halsen, vill inte ha något mer av sådan mat, kan man kalla julmat för mat egentligen, undra på att magen vänder sig upp och ner, när man blandar så många sorter=/, nej tack nu är det bra!

Min bok..ja....var en som undrade vad den skulle handla om=), Nu är det ju så att jag knåpar redan på 2 böcker, en har jag kommit en bit på och en svissar runt i huvudet och är bara tänkt än så länge=)

Den jag håller på med är en spök variant om en kvinna som köper sig ett hotell någonstans i Sverige=), den ska bli läskig hoppas jag...ibland finns fantasin och ibland kommer jag inte på ett skit=/, men den är en bit på väg och jag hoppas jag hittar mig en sponsor....har lixom inte råd att göra den själv=(.
Ska även söka upp vår författare E. Erikssson, för råd när det gäller vissa saker med den... jag tror han kan bli en stor klippa för mig.
Mer än så avslöjar jag inte om den boken=).

Den andra som svissar runt i huvudet....den ska defenitivt bli en bok, den har redan ett namn, vilket jag behåller för mig själv ett tag till, men den kommer handla om Sveriges dåliga sjuksystem och den sk hjälp man får av försäkringskassan, alltså ingen=/. Jag har funderat på att börja skriva den nu, men samtidigt tror jag det kan bli jobbigt med 2 böcker samtidigt=0, jag får se hur det blir. Ialf älskar jag att skriva=), tycker att jag kunde gjort det lite tidigare bara.
Skrev sist till: Slutet på historien, men kom inte med=(, svårt då jag inte läst någon av dom författare dom hade med=/. Men blir det en ny sådan, hänger jag defenitivt på igen=).


                                                                                     Kram Mie

Deprimerad?!

Känner en konstig tomhet....den har pågått i några dagar, har inte sagt något om den för någon, vill inte bekymra någon helt enkelt.
Men jag är bara tom, en skit äcklig känsla som finns där hela tiden=/...
Sover ett par timmar om nätterna, och går upp rätt tidigt....och tomheten är kvar, jag vill inte känna mig tom!
Bläddrade i lite fibrotidningar jag inte hunnit med och läste det här:

Medlemstankar:

Vi måste ha....................................................Framhållning
Vi behöver vår.................................................Integritet
Tänk om det fanns........................................Bromsmediciner
Vi önskar mer.................................................Rörelsefrihet
Hjälpmedel kan ge mer...............................Oberoende
Vi vill ha obegränsat av.................................Medmänsklighet
Tänk om vi platsade i....................................Yrkeslivet
Efterlyser mer förståelse från......................Arbetsledare
Vi kräver mer empati och kunskap från......Läkarkåren
Alla våra ansträngningar borde...................Glorifieras
Istället för att vi ska betraktas som..............Inbillningssjuka

Ja visst tänk om.....lättare sagt än gjort för många (speciellt) arbetsgivare!
Jag är människa fast jag är sjuk, jag vill behandlas som människa, jag vill inte att folk ska tycka synd om mig, men jag vill inte att folk ska se nedlåtande på mig när jag talar om att jag är sjuk!!
Jag kan mycket...trotts min sjukdom, jag vill mycket, trotts min sjukdom, och faktum är att jag banne mig har rätt till en andra chans!!
Så ni arbetsgivare som inte vill anställa oss sjuka pga sjukdom...ge oss en chans att visa att vi faktiskt både vill och kan!! Ni går defenitivt inte och blir bankrutt om ni anställer oss!

Fan så less jag är på allt.....märks det? Eehh...lite då!

                                                                                                                Kram depphögen Mie

Härmar dig Lina.....

1. vilken årgång är du? 67:a (året det blev högertrafik=)
2. vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Magnus uggla=)
3. vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Theresia
4. vilket stjärntecken är du? Fisk(lurig som fan alltså!)
5. har du några piercingar/tatueringar? Bara hål i öronen, tror 4,(diamant på framtanden, är ju inte piercing men.)
6. Vart bor du? I en villa i G-hamn i Roslagen=)
7. bott utomlands? Endast i drömmar-asg!
8. flyttat antal gånger? Hmm. 9 tror jag=0
9. vart skulle du vilja bo? Stockholm eller L.A
10. vilken skolklass? Ingen...tur, jag gillade aldrig skolan!
11. vad vill du bli när du blir äldre? Yngre=)

FAVORITER
1. filmer? Olika, gärna verkligetsbaserade
2. låtar? Just nu: Du och jag mot hela världen(Uggla)
3. årstider? Vår och försommar=) Love!
4. mat/dryck? God mat och Coca Cola eller Cider
5. djur? Katt och kanin
6. färg? Grön, brun, grå, svart och vit.
7. parfym? JLo och BS
8. tv-program? Desperate Housewives, Ugly betty och Lost
9. ämne i skolan? Svenska och engelska(länge sen dock)
10. sysselsättning? Ugglas blogg=) och min egen och träffa Å, skriva bok!

DITT RUM (sovrum
1. stort, litet eller mitt emellan? Mellan
2. vilken färg på tapeterna? Gula
3. vilka färger går rummet i i övrigt? Trä och furu(blä)
4. favoritmöbel i rummet och varför? Ingen
5. vad vill du ändra där inne? Allt!!!!
6. vad har du där inne av följande: a) tv? nope b) video/dvd? Inget av dom c) dator? Bärbar d) stereo? nope e) telefon? Ja och mobil.
7. vad ser du utanför ditt fönster? Äng och träd och uteplatsen=)
8. vad gör du oftast i ditt rum? Sover och snarkar=)
9. vem förutom du brukar sova i din säng?  maken=)
10. favoritpryl i rummet?
Maken=)

BLANDAT

1. vad heter din morfar? Kalle(dock inte i livet=(.)
2. var har du i din: a) jackficka just nu? nycklarb) skolväska just nu? inget, för jag har ingen=) c) handväska eller liknande just nu? Shit...mycket skräp, orkar inte rensa!
3. vad är du beroende av? Uggla, Ugglas blogg och min blogg=)
4. vilket land kommer du i från? Sverige
5. vilken sorts lipsyl använder du? Vanliga lipsyl.
6. vad tror du på? Haha, spöken=0
7. vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? Kristendomen.
8. vad köpte du senast? Julklapp=)
9. har du nåt husdjur? 1 katt och 2 kaniner=)raringar!
10. vad bor du i? Villa

GREJER
plånbok:
En svart( för liten enligt Å, lagom tycker jag)
tandborste: Rosa(undrar just om jag valde den=)
smycken: Gucci klocka=) min stolthet, tack Janne o maken!
solglasögon: Lika som Uggla(ialf ett par)
underkläder: hemligt
nagellack: På tånaglarna, mest sommartid=)

Hej alla glada=)!!!

Sitter nu och glor, vill göra något...men vad???? Är rätt öde här ute på landet!!! Vi var över till farfar och fikade för att få något att göra...men nu då!!!! D har åkt till n-je och shoppat med kompisar, så han har hittat på något iallafall, sonen S vill åka till sydpolen i Södertälje....JAG vill inte det!! Är inte mycket för att bacilla ner mig tillsammans med främlingar..och dessutom i badhus! Nej tack!
L hon ska snart till Thailand..till värmen!! kan jag få åke med kanske!!! Vill oxå ha varmt och skönt ju!!
Snart kommer iallafall S o B o R och Kira!!!!! B skulle tydligen sluta tidigare, så då dyker dom upp lite tidigare än väntat!
Vädret är grått och grått och grått....men hellre grått än vitt och kallt=), vintern kan någon annan ta...gillar den iallafall inte.
Har ni tänkt på att det vänder nu...aaah ljusare tider väntas=). Underbart jippi! Det ser jag fram emot!
Gillar absolut inte att mr Uggla lämnar vårat land snart!! tänk bara nu OM han inte skulle komma tillbaka!!! Nej det går ju bara inte....så Magnus se till att komma tillbaks, hel och välhållen...Tack! Men underbart lär ni ju få=).
Njut så länge det varar...
Maken pratade med sin släkt som är i Thailand just nu....dom hade det helt underbart, hade hyrt en segelbåt för en dag och lite sånt där kul=0.

Restauranger i Sthlm då....jag har varit på många, men kommer inte på någon speciell just.... Hoppas du och maken får det trevligt iallafall Ana...låter suveränt, kanske får ni en glimt av M.U??!!! Ta en bilfärd runt Djursholm(ha ha), bara leta efter en släde och en gul villa med en stor altan!!! Min dotter vet var han bor, hon fick sig en visning runt i Djursholm....mmmm...

När maken och jag sist for runt där såg vi flertalet av kändisars villor....flådiga jojo!!! Scooby doo bilen är lätt att hitta där iallafall=).

Nu ska jag hjälpa S upp från badet...han sitter och gör sig ren!

Ha en trevlig dag!                                             Mie

Läskigt tomt här.....hallå!!!!

Äntligen lite tid över att sätta sig ner.....INTE van att ha familjen hemma hela tiden! Icke!!!
Mysigt är det ju...men den där ensamtiden...hallå, var tog den vägen?

Längtar efter barnen, R är ju kvar i Sthlm hos syster sin....åh Kira!!! MIN katt!!!! Också där i stora staden!
Igår kväll då vi satt vid tv:n var det tyst och tyst och ÖDE!!!! Det var jag och maken och S, våran äldsta son D dök aldrig upp...undrar just vart han tog vägen?!

Idag har jag iallafall städat ur köksskåpen=0, det händer allt för sällan=/, inget roligt arbete det inte(blä).
Nu är det gjort iallafall=), var nog tack vare S och B`s fina ordning i skåpen som det smittade av sig antar jag, sen fick vi ju så fina koppar av dom, så jag tog bort lite gammalt och trist och in med de nya=).
Vi har även idag suttit och spelat S nya spel idag med...kommer inte ihåg vad det hette nu, men det var lite kul iallafall!
Sen på eftermiddagen var vi bjudna till Å(makens morfar, inte min Å alltså), var där rätt många timmar, satt och pratade minnen och så där och lite om folk som dött under året (inte lika kul), men trevligt hade vi, vi drack glögg och kaffe och käkade lite av varje(smått och gott), ja och sen eftersom Å börjar bli lite gammal med åren och inte orkar allt längre själv och så, (blir ju jobbigt ju äldre man blir,) så undrade han iallafall om det var någon som kunde tänkas städa till honom någongång i månaden.....så nu blir det jag som rycker in som städhjälp till honom=), vad gör man inte för de äldre!

Kanske undrar ni  vad jag fick i julklapp?? Det här fick jag:

Fritös(av S o B)
Strumpor(av S o B)
Raggsockor(av S o B) Nya ragga dooool=)
Tunika( av S o B)
Kokbok man skriver i själv(av S o B)
Parfym(av maken)
Ett ljus(av R)
Ett fat till ljuset(av R)
Lakan(av S O B)
Muggar( av S o B)
Vinäger och olje flaskor( av Farfar)

Hoppas jag inte glömde något...tror inte det....S o B skämmer bort oss=), mina levande änglar=).

L du är varmt välkommen på fredag om du har tid...vill träffa dig innan du åker till Thailand=).
Tror M.Uggla åker ungefär samtidigt.....såååå jag åker nog med=). Annars kan du ta hem honom till mig sen=).

                                                                Kram allihop från Mie                    

Hemma igen.....

Hoppas ni alla fick en trevlig jul!
Jag och hela familjen hade en suveränt bra jul hemma hos dotter S och fästmannen B=).
Det var så fint och mysigt allting, dom hade dukat långbord i vardagsrummet åh så mysigt dom gjort...
Bakat och stått i, kola och ischoklad och jättegod mat!!!

Och deras fina gran=), snyggare kan man leta efter.
Julklappsöppningen tog låååång tid, men det var bara mysigt och sitta och se allas förväntande ögon och lyckan över att öppna paket=).
B`s bror fick sverigespelet i julklapp....som vi alla spelade senare, kul, inte för att jag vann...ånej, det hade A glädjen att göra. En av frågorna jag fick, gick jag BET på !!!! En fråga jag torde klara...men det var som allt raderades för att jävlas med mig...hur jag än nynnade och letade så var allt borta!!=0.
SÅ!! Vad var det för fråga då???

VEM MÅDDE MAGNUS UGGLA ILLA ÖVER I LÅTEN: JAG MÅR ILLA; DÅ HON STÅR IKLÄDD RAFFSETT?????

Visst var den enkel?!
Men INTE då jag fick frågan...raderat, kaputt och finito! Shame on me!!!!

Tack min kära dotter och B för den trevliga julen!!!
Saknar er jättemycket och skulle vilja åka tillbaks nu, på stört!
Hoppas R är glad nu när hon är eran i hela 2 dagar....Pussa Kira från mig....tomt här efter er!!

                               Nu väntar maken och sonen S, D dyker nog upp snart med....så, Kram Mie

En trevlig bild på våran populära restaurang Zorbas!

Klicka på bilden för att stänga fönstretVad kan bli trevligare än denna bild till jul?  GOD JUL TILL ER ALLA önskas av Mie! (hörs snart igen..jag lovar.)

Fjärde advent...och mycket att göra!

Idag är det då fjärde advent, tänk vad fort det gått ändå...
Maken har åkt och lämnat julklappar till sina föräldrar, eftersom vi glömde paketen hemma igår=0. Öh undrar vart vi hade hjärnorna då=/?
Sillen fixade jag idag då vi ändå inte ska äta den förren på onsdag när vi är hemma igen

Ska bli skönt att för en gång skull åka bort över julen, har inte haft ork till att städa så som jag brukar...energin är borta...i vilket fall som helst(rent eller skitigt) blir det ju jul ändå=).

Ska packa in det som går i bilen redan idag, vi kommer  ha packning kan jag lova....täcken, kuddar, väskor med ombytes kläder, julklappar och mat!!!=). Ja och KATTEN inte att glömma och kattlåda och mat till henne och resebur och........ni ser hur vår bil är överfull va(hihi).

Dottern R och jag har skrivit kom i håg lista...jamenar HUR kul skulle det bli om vi åker och det blir som i filmen:
Ensam hemma=0, skulle dock inte förvåna mig!!!!
Tänk om vi kommer på att vi glömde någon då vi entrar Stockholm!!!! Hjälp, den vill jag inte uppleva!

Jag kommer inte använda datorn under julafton...det ska man väl ändå inte göra!? Men däremot tror jag Magnus säkerligen gör det, fy på sig, tycker han kan ta EN dag ledigt från bloggen.....som vi andra förmodligen gör!
Men men....

Ha en trevlig advent i julstöket!
Och S: TA DET LUGNT NU.....VILA...TA ETT BAD....så ses vi imorgon.
Själv ska jag ta ett bad och koppla av lite grann....om det går bland två vilda barn som är fullkomligt hopplösa idag!

                                       Kram Mie

Doso mojängen...transformatorn alltså!

Den där retfulla dosan som jag inte hittade till granbelysningen då vi skulle klä den...som jag kallar doso mojängen...DEN DÖK UPP!!!!!!

MEN tro inte det var förren vi köpt ny...ånej! Maken köpte inte bara en ny, han inskaffade TRE stycken!!!!

Så nu har vi 4 belysningar, 3 st. i granen och en på öppna spisen!!
Iallafall tror jag inte vi har bort ALLA 4 till nästa jul=).

Nu tänkte vi inte göra mer för idag, annat än glo på tv, dricka glögg....dagens smak av glögg är Pomerans!

                                      

                                                                               Tjingeling Mie

Så är man äntligen hemma, paketen är inslagna och sitter nu en stund.....

innan jag ska fortsätta med en jäkla massa saker...
Har varit iväg idag igen till N-je vilket INTE var planerat, men eftersom maken skulle dit med farfar bestämde jag mig i sista minuten för att åka med...var lite småsaker ändå som fattades(jag som faktiskt tyckte jag var klar).

Idag såg man förändringen...en rätt lugn stad hade förvandlats till hysterisk myrstack=0.
Usch vad med folk! Vad hade jag dit att göra? Köerna ringlade sig igenom hela affärer!!!! Min dotter R och jag var in och skulle bara köpa en tröja som hon ville ha till julafton....BARA att den kön var låååååång, vi smet upp och hamnade i en mer lagom kö som bara tog ca 10 minuter att komma fram till kassan i!!

Väl färdiga började vi gå mot parkeringen, då jag plötsligt ångrar mig att jag inte köpte tröjan jag såg(till mig), så dottern och jag vänder tillbaks och köar ännu en gång!!!!!! Bara att det denna gången tog ännu längre tid att komma fram till kassan=/ SUCK! Ska aldrig upprepas Icke!

Träffade på våran L idag också, hon skulle till Sthlm, alltid såååå roligt att träffa dig L! (du hör mig eller hur?!). Saknar dig så mycket, du är ju våran liksom! Min min min min!
Så träffade vi även Å!!!! Roligt att träffa dig med( hör du det Å?), vi har inte hunnit ses direkt något efter operationen, men det ska vi ta och ändra på efter jul!!!

Så nu har jag och dottern packat in julklappar, det tog sin tid, men nu är det iallafall fixat!
Maken och sonen S fixade med en julklapp till farmor. Och efter det gjorde jag köttfärsblandningen till mina GODA köttbullar, som maken just nu steker=).
Så just nu känner jag mig slut slut slut....

Ingen annan har än så länge fått magvärken sonen och jag hade!!!(peppar ta i trä!).

Ha nu en superbra lördagskväll! Själv tänker jag ta mig lite glögg!
Mat idag....faktiskt köttbullar, orkar inte laga annan mat idag...Nix pix!


                                         Mie                          


En lång jobbig fredag!

Idag som ni säkerligen märkt, har jag inte haft tid med datorn och bloggen, ska erkännas att jag imorse kollade Ugglas blogg...men det å andra sidan MÅSTE jag göra, jag får skakningar, darrningar och blir helt crasy annars=).

Den här dagen var jobbig....iof började allt redan inatt...sonen S hade magvärk och vandrade upp ett flertal gånger när jag satt vid tv:n, han småpep över magen...jag fixade värme kudden till honom och sa att han skulle försöka sova ändå, efter en stund var det så dax igen, jag led ju över att han hade så ont stackaren.
Tillslut blev det toan och han var garanterat inte ok i magen....ånej inte nu till jul!!!!
Idag mår han tipp topp, som om inget hänt alls!=/, så det var ju bra iallafall. " Puh"

Idag begav vi oss av till lilla staden igen, denna gång för att handla julmat=/, jag väntade mig lååååånga köer och hysteriska människor som slogs om den finaste skinkan typ...men det var helt ok, så jag blev inte alls panikslagen som jag hade väntat mig. Tack alla ni som stannade hemma, så rara ni är.

Det ända problemet var ju då att det nu var min tur att få magvärk!!! Trodde jag skulle tuppa av emellanåt, tarmarna gick omlott kändes det som=/, inte kul.
Väl färdiga med mat och lite annat smått vi behövde, skulle maken till bolaget....SUCK!!!! KÖER!!!!!
Men vi valde att åka hem mest pga min magvärk!

Så skulle då även farfar(just idag hemkommen från sjukhuset) komma på middag....
Magen började lugna ner sig och jag kunde slappna av igen.
Till oss ink. farfar serverade vi idag: P-frites med lövbiff och sallad (smaskigt).
Sen efter det blev det kaffe med glass och saffransbullar!

Maken skjutsade hem farfar och jag begav mig av till dagis för kvällsstädning och för att sen få vara ledig i 5 dagar=).
Men väl på jobbet satte magen igång igen...TOALETT!!!!!
Innan jag gick hem spritade jag hela stället, för säkerhets skull.

Nu när jag väl är hemma och sitter här och skriver är magen lugn och all magvärk är som borta med vinden.
Undrar just vem som står på tur att få denna magvärk??? förhoppningsvis ingen.

Så ringde även Å, som varit i sthlm idag med familjen och träffat barnens morfar.
Jag blev allt full i skratt då hon berättade att det hänt en trafikolycka när dom skulle hem(alltså inte åt bil olyckan), men att när dom satt där i bilen och väntade så tyckte Å att dom kunde öppna julklappar när dom ändå inte hade något annat för sig, jag lovar att jag kan se hur dom satt där i bilen och hade förstart av julafton (hihi), undrar vad andra bilister tänkte (dom blev nog allt lite avundsjuka på deras julafton i bilen). Synd dom inte hade någon gran eller så som dom kunde slängt upp på biltaket=).
Vad gör man inte för att få en trevlig timme i bilkö!!!

Så nu ska jag väl pyssla lite med några julklappar jag köpte idag.
Ha en trevlig fredagskväll! Och Magnus fredagsdrink har ni väl inte missat? Men tror inte min mage kanske vill ha en idag...så det får bli en lördagsdrink då.

                                                                                            Kram Mie

Känn INGEN oro!! (Texten är kopierad av en journalistblogg)

I förra veckan avgick Inger Efraimsson från sin post som ordförande i styrelsen för Försäkringskassan. Hon avgick i protest mot att "regeringen drar åt tumskruvarna på redan svårt utsatta människor."

I dag fortsätter regeringen processen med att låta sjuka, funktionshindrade och arbetsskadade betala skattesänkningarna (och de nya bidragen och avdragen) åt de allra rikaste.

Den "tidsbegränsade förtidspensionen" ska bort, vilket enligt socialdepartementet ska spara stora pengar. Antalet personer med sjukersättning ska "minska kraftigt". Efter sex månader ska den sjukskrivne "prövas" mot hela arbetsmarknaden. Om försäkringskassan bedömer att den sjukskrivne kan ta ett arbete blir personen av med både sjukpenningen och jobbet.

Cristina Husmark Pehrsson;

-För dem som redan är inne i det idag kommer det att ta ett tag, säger socialförsäkringsministern men understryker att ingen ska känna någon "oro".

Ingen ska alltså känna någon "oro." Det känns ju skönt att höra. Speciellt för de som i dag har tidsbegränsad sjukersättning och mirakulöst förväntas bli friska och arbetsföra bara genom tankekraft och egen vilja. Eller för de som i framtiden blir sjuka och därigenom riskerar att bli av med både jobb och sjukersättning. Känn ingen oro!

Redan nu är reglerna hårdare, handläggarna mer pressade och rutinerna förvirrande för de sjuka. I bekantskapskretsen har jag pratat med människor med tidsbegränsad sjukersättning. Helt plötsligt har försäkringskassans rutiner förändrats. När sjukersättningsperioden är på väg att ta slut kontaktar inte längre Försäkringskassan den försäkrade. Nu förväntas istället den försäkrade själv ta det initiativet - utan att få någon information om de ändrade rutinerna. På så vis skapas än mer stress, oro och psykiskt lidande.

Pressen på sjuka ökar hela tiden. Många känner skam och rädsla. Vågar man ens berätta att man är sjukskriven eller har sjukersättning? Allmänhetens bild är numera klar - alla sjuka är "bidragsfuskare" och kan egentligen arbeta, bara de tar sig i kragen. Det finns många med sjukskrivning eller sjukersättning som numera känner stor oro och stress, några balanserar på gränsen till självmord. Det är visserligen tabu att ens nämna ordet - men det är ett faktum. Rättsosäkerheten för denna grupp är dessutom minimal. Känn ingen "oro" säger socialförsäkringsministern. För alla dessa låter de orden som ett hån!

Ingen som är sjuk eller utsliten blir hjälpt av att bli misstrodd. Med regler som i praktiken innebär att många sjuka kan bli av med både jobb och sjukersättning efter ett halvår blir konsekvenserna precis så fruktansvärda och "otäcka" som Inger Efraimsson varnade för i förra veckan. Hur alternativet skulle se ut? Prata med de sjukskrivna, lyssna - de är vuxna människor. Processen måste bli mer human, och skulle kunna bli det om Försäkringskassan och regeringen började behandla sjuka och funktionshindrade som människor istället för parasiter och "bidragsfuskare".


Vad har vi för regering? Tycks vara födda utan hjärna, synnerligen eftersom inget av det dom gör går ihop!!!! Dom bokstavligen trampar på oss som redan ligger!
Jag undrar om deras löfte om hjälp till uteliggare kommer att fungera...eftersom vi sjuka knuffas ut och i slutänden också kommer hamna på gatan!!!
Jag önskar ALLA där ute en riktigt god jul! MEN inte regeringen, dom kan rent av ta sig i brasan!!

                                                                                    Mie


Idol mamma!!!!

Har under en längre tid sagt till my family att JAG ska banne mig söka till Idol nästa gång!!! Hör ni hur dom garvar?
Jag KAN VISST sjunga!!!! Jag menar... jag sjunger jämt när jag städar(till Uggla), sjunger när jag lagar mat samt trummar på kastruller och stekpannor!!!!!!! Jag har jämt visat barnen min medfödda underbara talang under deras uppväxt med nattsånger och gudarna vet vad!!!
Ja helt klart nynnar jag och sjunger så gott som varje dag!!!
Sonen och jag hade en disskution om detta häromdagen:

Jag: Vet du S att jag ska söka till Idol!!
S: ????
Jag: Lyssnar du?
S: Men mamma!!!!!!
Jag: Du tycker alltså inte att mamma kan sjunga?
S: Neheeej!!!!!
Jag: VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MIN LJUVLIGA RÖST?
S: Du kan inte sjunga!
Jag: Ursäkta...hörde inte vad du sa!
S: Lägg av DU KAN INTE SJUNGA!
Jag: Kan jag visst, lyssna nu då(jag sjunger)
S: Sluta mamma!!!
Jag: Vad??????
S: Det låter illa!
Jag: Ursäkta! Men nu blev jag allt lite sårad....
S: " suck "
Jag: "suck "
S: Mamma! Du kan bara inte söka dit!
Jag: Förstår inte varför!
S: Gör du inte?
Jag: Juryn skulle falla direkt!
S: Eller hur!
Jag: Jag gillar ju att sjunga!
S: Dom vill också att man KAN sjunga.
Jag: Ja...
S: Vilket du inte kan...mamma!
Jag: Om jag söker..då kollar du va?
S: Ska jag skämmas eller?
Jag: Skämmas????
S: Ja!
Jag: Du skulle bli stolt att se MIG på tv!
S: "fniss"
Jag: Tänk din mamma på tv! Hur ofta inträffar det?
S: Aldrig!!!
Jag: Men jag vill vara med på tv!!
S: Men inte Idol mamma!!!
Jag: ja ja....dom får ringa efter mig istället!
S: " suck "
Jag: Jag älskar dig ändå...
S: Jag har inte sagt att jag inte älskar dig....men Idol...pinsam!!!!
Jag: Du kan sluta oroa dig...jag ska inte söka "Fniss"
S: TUR!!!!!
Jag: Hmmmm....

Som sagt söka till Idol....nuep skulle inte platsa, men alltid kul att "retas" med barnen! Jag får fortsätta sjunga hemma, med min suveränt ljuva röst=/

                                                                                             Mie

Här är listan, dottern ville jag skulle göra!

Tomat - Gurka
Hamburgare - Pizza
Bio- Bowling
Fest
- Filmkväll
Singel - Upptagen
Hund- Katt
Julafton- Påskafton
Sommar
- Vinter
Ros- Tulpan
Nyårsafton- Midsommarafton
Data
- Tv
Ugly Betty - Desperate Housewives
Idol - Let's dance
Senap - Ketshup
Fanta - Coca Cola


Är vi olika eller? Lite iallafall...                                Mie

Sjukdom via ögonen=0

Godmorgon!

Igår när jag sprang omkring och gjorde stan...ja den lilla(glad den inte är så stor), var jag in och "svepte" en snabb kaffe på ABF, skulle även gå igenom mina inköp och så där, snacka lite med den underbara(det är dom verkligen) personalen på ABF.
Vi kom in på frisk eller sjuk och så, det samtalet kom upp på grund av mina blöta skoavtryck(hihi), killarna på ABF är sjukt duktiga på att ha koll på ordningen, det är jämt så fräsht i cafe´t , så när jag väl satt mig en stund, säger den ena: vad kom det där ifrån?????(pekar på golvet).
Mig "garvar" jag....
Hon som håller i cafee´t yttrar sig och säger skrattandes; att dom friska kvicka killarna fixar det så lätt så(haha)!Ja det vet jag garanterat att dom gör, garanterat N-jes renaste ställe!

I vilket fall som helst säger dom att det syns i mina ögon att jag är sjuk! Att sjukdomen liksom syns där.
Jag har visserligen hört det av andra, men då av också sjuka människor, så jag blev glad på ett vis, att faktiskt friska människor SER att man är sjuk.

Undrar hur många friska som kan se det där sjuka??? Skulle vissa behöva...tex försäkringskassan(hahaha).


Då var det Torsdag igen då, snart helg med andra ord och dessutom Jullov för barnen! Ska försöka fixa lite grann i dag.....LITE alltså!

                                                                       Kram                                                                                   

                                                                                                                       


Först...blev det Ugglas blogg, sen kom jag hit....

Lång dag idag alltså! Åkte hemmifrån 9 och var tillbaka halv 5 och då var det direkt till G och hämta barnen.
Min kära barnvakt hade idag underhållit barnen vill jag lova, hon hade tagit fram en massa pyssel och barnen hade utav det gjort lite julklappar, dom hade även bakat, kola som var makalöst god.
Tror G är aningen trött efter dagen, hon är ju iallafall närmare 80 fast man inte kan tro det. Den bästa "farmor" man kan ha. (hon är inte min farmor).

Jag letade julklappar som en galning idag, så jag var en av galningarna på stan, fast nu var inte stan så smockad och jag behövde inte köa direkt alls! (beror kanske på att folk inte fått löning än hihi).
Det var till äldsta dottern S jag hade största problemet, jag var så j-la slut att jag var beredd att lägga mig ner och skrika som småbarn gör ibland....nu gjorde jag dock inte det, men jag lovar jag var nära!
Är så där halvnöjd med inköpen iallafall, dom får duga!

Väl vid busstationen (halvdöd), ville faktiskt gråta, var jag en halvtimme tidig(suck), tog mig en fika, vilket jag inte gjort under dagen(bara en kaffe i ett svep och en korv), satte mig inne och väntade.....hm..måste säga att N.je busstation mest består av alkoholister, narkomaner, någon uteliggare och ungdomar som hamnat snett.
Så när jag satt där brevid en äldre dam, som såg livrädd ut, hon höll stenhårt i sina kassar och handväskan, då kom det in en "kille", vet inte vad...han såg så konstig ut...typ plast ansikte, stora svarta solbrillor, långt hår ner till ryggslutet, rock och silvergråa byxor, VAD han var för något=?????. Han mumlade emellanåt till folk, den ena varianten lät så här: Jävla idioter som går lösa här....dom borde spärras in!!=/. Sen skakade han hela tiden, inte lite heller, som när man har frossa, han gick ju helt klart på droger.
Men som den person jag är så tycker jag ALLTID synd om folk som hamnat snett.
Men han var skum det kan jag ändå tycka.

Sen innan bussen kom träffade jag L, min rara vän. Hon kom från sthlm, hade varit hos min S o B(fast det visste jag ju), flitig som hon är skulle hon till skolan och göra något arbete. Inte dåligt halv 4 på eftermiddagen.
Hoppas vi ses innan julen(hör du det L?) hahaha!

Idag åt vi rökt sik(den jag fick igår) och egengjord sås och potatis=smaskigt!
Har även varit och städat fritids och dagis(ok förskola hihi), så nu är jag trööööött!!
Mjukisbyxorna är på och även raggsockorna=mina kära ragga doooool!


                                                                   Kram Mie            toysa.gif (5693 bytes)

Onsdag och Shopping

Godmorgon!

Julbordet visade sig vara okej igår....dock åt jag inte speciellt mycket! Why?????
Jo, för att 2 av personalen berättade att chefen varit förbi med den beställda julmaten, snabbt som f-n!
HAN hade maginfluensa!!!!! Åker man iväg över huvudtaget för att leverera den då? Tack chefen!
I år fick vi en bok: Nobelpristagare 2007 samt choklad från Singö "mums". Även fick vi en rökt sik av en lärare.
Kom väl hem så där runt nio efter att även städat efter oss, fanns vissa som hjälpte till(tack).

Så till dagens...jag ska iväg och förhoppningsvis fixa de julklappar som fattas=). Vet inte ens om mina pengar kommit in...kuuuuul!  Annars måste jag iväg igen på fredag!
Ska eventuellt arbeta på fritids imorgon, om en av personalen fortfarande är sjuk, det lär visa sig i eftermiddag.
Så där rök dagen köttbullstillverkning!! Får göra dom i helgen isåfall. Men det är kul att få vara extra personal emellanåt=).

Ha en bra onsdag!

                                                                               Mie

                                                                                                   

Julbord straxt!

Nu sitter jag och väntar på maken som alldeles straxt är på ingång. Själv ska jag kl 17 iväg på julbord på min arbetsplats(dock bara 25%), hoppas det inte är så att man endast får julbord a´25% ha ha ha.
Var ett tag på väg att backa ur det hela, antar det har att göra med att vi jämt sitter på arbetsplatsen och käkar julmat=/, hur kul låter den????
Brist på fantasi där chefen!!!!
Blir antagligen inte borta speciellt länge heller, dessutom ska JAG städa efter oss!! Ännu roligare va?
En dag om året skulle det vara trevligt, omtänksamt och väldigt rart om ex CHEFEN kunde tycka jag faktiskt kunde hoppa över det....men......

Nu sitter dottern och sliter i datorn, så ha det bra så länge....

                                                                                                                                               Mie

Det här sovrummet vet jag iallafall en person som skulle gilla....

image2369

                                                           Inspiration från Mie

Julstämning.....

Jag har svårt att känna julstämning, beror självklart på det gröna vårliknande vädret där ute, hur jag än försöker så, NIX inte en gnutt av julstämning...6 dagar kvar....6dagar kvar.....6 dagar kvar! Kände ingenting alls!!
Att julen ska vara grön i år har jag insett rätt länge, men kan man inte få känna lite julstämning ändå, pyttelite bara, måste det hänga på snön? Inte ens när maken kom hem med julklappar från leverantörer igår kände jag en gnutta av jul=/.
Sonen och jag har ännu inte beslutat oss för vad vi ska göra idag, ska vi göra något gott, måste vi vandra ner till affären.....
Så här önskar jag det såg ut ute nu för att förvinna i början av Januari=0.                                                                                      Mie

Godmorgon alla pigga och glada!

Sitter just nu med stans dåligaste samvete, sonen skulle ju till stora staden idag..man ska ALDRIG säga till sina barn: Gör som du vill, vill du inte åka så får du va hemma hos mig!=/.
Precis vad mamma gjorde=/, han sa igår att han helst ville slippa att åka=0, skolan har varit på den ena efter den andra utflykten, och det blir lite mycket nu före Jul och så, när klockan var runt kvart över sju, ja då talade sonen om att han ångrat sig!!!! Så vad gör man som mamma....jag har nu lovat honom att vi på jullovet åker in till Nordiska museet tillsammans=/, så det kan bli! Men jag har såååå dåligt samvete, stackars barn!
Har iallafall kollat upp hur museet har det med sina öppetider, så det är bara att åka iväg någondag under jullovet=).

Sen vill jag säga hej till nya läsare, roligt med dig också omtalad=), ja Å pratar mycket om dig, så egentligen känner jag dig ju redan, fast jag aldrig träffat dig=), men någongång ses vi säkerligen!

Ja nu ska jag fixa lite här hemma och sen ska jag göra något som roar sonen, usch vad dåligt samvete jag har!
Men men det går säkerligen över, undrar vad han skulle tycka om att koka knäck? Något blir det iallafall.

Ha en bra tisdag allihop, och S min kära dotter om du läser detta...TA DET LUGNT MED ALLT JUL STÖK!=).


                                                                                   KRAM Mie

Mina raggisar har ett namn!!!!

Vill bara tala om att mina raggsockor har ett namn, ja i vilket fall som helst så kallar jag dem vid namn när jag ibland(hm ofta) letar efter raggisarna......
Kort och gott heter dom: RAGGA DOOOOOOL! Fint för att bara vara ett par raggsockor! Töntigt? Nuep!
Kram och godnatt (ja, kanske inte än)

                                                                             Mie                                                                                                                                                              

Dotter vill bli rörmokare?????

Idag följde R med sin pappa till jobbet, det blev så i sista minuten kan man säga.
Hon fick i förra veckan veta att prao-dagen fortfarande gick att göra, i skolan från klass 4 får barnen göra en prao-dag/termin, lite kul att göra det redan så tidigt. Hon har varit på en zoo-butik 2 gånger och hos en veterinär 1 gång.
Vi fick inte tag i något som passade henne denna gång...så igår kväll bestämde hon sig att följa med pappa.
Bara att han ju egentligen inte har ett jobb som är det minsta lilla intressant för henne, rörfirma!!!=)
Hon bestämde sig redan vid 2-3 års åldern för att bli veterinär, och det är fortfarande det ända hon vill, men samtidigt är det nog väldigt nyttigt att se vad andra gör. Men jag är rätt säker på att hon aldrig kommer bli rörmokare=). Hennes pappa är inte ute och arbetar med rörmokeri, kanske tur för R, han jobbar i butik och köper in material och säljer allt inom VVS, och sköter butiken och så där.
Får se om dottern kanske kommer hem jublandes att hon nu istället ska bli rörmokare(hihi). Man kan ju aldrig veta=0.

                                                   rörmokare. fotosearch - sök clipart illustration teckningar                      Mie

Min familj gillar inte att jag sitter vid denna apparat!

Nix pix, sitta vid datorn HELA dagarna kan man ju inte göra...neehee, har en hel del jag MÅSTE göra, som jag nu inte gör ändå.
Jag är visserligen inte fastklistrad vid datorn, men jag får ändå inte mina saker gjorda...Hmmm...
Har pratat en sväng med Å, alltid roligt att prata med henne, om jag är trött får hon mig pigg,om jag inte har lust att göra något så smittar hon liksom av sig, så jag garanterat gör något (bra Å kämpaglöd).
Så just nu bara råkade jag slinka förbi datorn, men straxt stänger jag av, SKA ner och ta reda på tvätten. SÅ DET SÅ!
Under tiden jag fixar med det kanske någon/några vill inspirera mig med tips om ett häftigt sovrum!!
Har tyvärr inte hittat det häftiga röda jag såg någonstans där ute bland bloggarna!


                                                                                    Kram Mie

Måndag igen då!

Så var det då måndag igen, jag gillar ju inte måndagar=/, men bara tisdagen kommer så är det snart onsdag och sen är det ju helg igen=). Veckorna går läskigt fort nu alltså! Hua, hinner inte med, på onsdag ska jag in och förmodlingen hitta de julklappar jag har kvar att inskaffa. Undrar hur stan ser ut då, myrstack? Gröt eller vad?
Med min sjukdom som jag inte kan lämna kvar hemma, hoppas jag på att stan inte är översvämmad av hysteriska människor. Jag blir trött ändå.
Kollade hur veckan ser ut, det var inte alltför mycket som sker; idag ingenting=), imorgon tisdag ska sonen (S) till sthlm med klassen på något museum, på kvällen är det julbord på dagis, jag ska gå om orken finns kvar, på onsdag ska G vara barnvakt då jag åker till N.je och julshoppar, på torsdag är maken ledig och barnen börjar sitt jullov, på em åker maken färjan med en leverantör och på fredag inget inbokat=).
Sen är det julstöket kvar då.....
Ha en skön måndag!

                                                                                      Kram Mie                                               

En liten j-la retlig manick!!

Ja men visst!!! Idag skulle vi då klä granen, den omtalade=/. OCH vad tror ni händer!!
Granen på plats, innan dottern och sambon skulle bege sig av hem igen, jag tackar inte nej till hjälp, är inte galen heller. Så när granen väl stod där kläcker jag ur mig, att vi klär den sen...jo men eller hur!
Sonen(S) tyckte vi skulle börja med det efter maten, själv var jag inte så värst sugen att hålla på med detta pilliga julgransfix när vi väl ätit=/.

Jag börjar!!! ropade min son, då kan jag lova jag fick en j-la fart för att hjälpa till!! Vänta på mig liksom.
Förklarade för min ivrige son att ljusen måste på först, han ville dock inte fatta varför, men efter mycket diskutioner om dessa ljus började han lugna ner sig.

Ljusen på plats! Kollade in sladden och såg att det skulle vara en sån där doso mojäng i slutänden=0. Ni fattar vad jag menar!
TRO nu inte att jag/vi hittat den. Har letat överallt, i lådor och i skåp, den är borta, kapput och finito!
Whyyyyyy?? Måste sånt här hända mig? Jag lägger ju för sjutton ner sakerna efter jul i denna förbannade låda!!
Då ska väl sånt här inte kunna hända? Jag sliter mitt hår(tro inte jag blev flint=), jag sitter nu här, trött och sur och j-ligt irriterad att granspektaklet står där i rummet brevid: OKLÄDD, NAKEN OCH FUL!

Så nu blir man illa tvungen att köpa ny belysning igen, den här köpte vi förra julen, ironisk ha ha.
Doso mojängen dyker säkerligen upp någongång, men jag tänker inte fortsätta leta, nupe..kommer den fram så gör den väl det, då har vi ju plötsligt två!

Kram från Mie?
                                                                           

En glad tomte smiley.....                                                                                          Hihihi                Mie

Julmats traditioner

                                                                                                                                                            julljus                  Vad har ni på julen?                    
Att alla har olika traditioner när det gäller julmat har man ju fattat, här hemma har vi inte allt som våra föräldrar hade, eller som mormor och morfar hade, vi har ibland testat nya saker på bordet, men som vi faktiskt valt bort nästkommande jul.
Det här brukar vi ha på bordet och hemma på våran jul:

 • Julskinka
 • sill(egen inlagd + senapsill)
 • köttbullar(hemma gjorda)
 • prinskorv
 • Lax
 • Janssons frestelse
 • Julbröd(knäckebröd+ vört)
 • Gräddost(Dansk)
 • Wienerkorv
 • Leverpastej
 • Smörgåsgurka
 • Potatis
 • Rödbetssallad
 • Risgrynsgröt(till frukost)
 • Senap( 2 sorter)
 • Revbenspjäll(ibland)
 • Laxfenor
 • Ål(ibland)
 • Julmust(apotekarnes)
 • Blossa vinglögg(mmm..så gott)
 • Ägghalvor m rom
 • Nötter
 • Apelsiner och äpplen
 • Alladinask
 • Godis
 • Knäck(när man känner för o koka kladdet=)

Har jag glömt något tro?=0 Nupe tror inte det iallafall.                                                                                                                        Kram Mie
      
Nu är tredje ljuset tänt!

   Nu är det inte många dagar kvar till jul.                    Vi hann inte ta ner granen från vinden igår, jovisst, HAR äkta 
                                                                                              plastgran=). Det konstiga med den granen är att den barrar!
                                                                                             Så äktheten finns där.  Men dessvärre tror jag den iaf har
                                                                                             varit med om sin definitivt sista jul hos oss.(har ett svagt 
                                                                                             minne av att den gick sönder sist=/) Granen har ett antal år
                                                                                             på nacken, tror ca 14. Problemet att hitta en ny äkta plastgran
                                                                                             tänkte jag göra efter jul, då rean sätter fart.
                                                   Ha en mysig tredja advent!


                                                                                                                                         Mie
                                                                                             

        

Väljer nog lockarna då...

      Magnus UTAN lockar....han ska banne mig ha sitt krull!!
                                                                                 

                                                                                                                         Mie

I smeten på stan....

Idag har jag inte haft tid med denna apparat...nepp, saknat Ugglas blogg kan man säga, ABSTINENS! skulle man lugnt kunna säga.
Jag och barnen drog till lillstaden N-je och julshoppade bland alla desperata människor=0
Jag har lovat mig själv att det inte får hända ICKE! julklappar SKA inköpas innan alla hysteriska sista minuten inköpare tar över våran underbara lilla stad.
Vart f-n kommer alla människor ifrån???? Har nu lärt mig en sak: DETTA FÅR ALDRIG MER SKE!!!
Men tro nu inte jag blev färdig, nej absolut inte, jag har massor kvar att inskaffa, lååååångt ifrån klar.
Så på onsdag är det dax igen att bege sig till staden som nu mer eller mindre är en myrstack!
SUCK!
Garanterat blir det jul i år med, fast jag just nu känner ett visst tvivel....om jag bara hade.....
Varför tillåter man sig detta? Kan ge mig f-n på att många VILL julshoppa i denna trängsel, dom licksom bara ska trängas, knuffas, svettas och köa, bara för att det säkerligen hör till! Då känner dom julstämningen svepa över dom=)
JAG hoppas att jag av detta lärt mig en läxa, ALDRIG MER! Står jag ändå där åter igen och köar och känner svettpärlorna i pannan nästa år så har jag definitivt GLÖMT alltsammans.


Trevlig lördagkväll på er alla: Kram Mieimage3

Har bestämt att gran ska det bli, Basta!

image2                    Vill inte vara utan gran, ack nej...mysiiiigt ju. Imorgon hämtar jag
                                                                                    den, och hoppas S vill hjälpa mig.
                                                                                    In med granen, passa sig katten! Sätter fast den i fönsterbrädan(ha)
                                                                                     
                                                                                                                         Mie

Mätt och belåten!!

Sitter här efter mat och allt, PROPPMÄTT!!
Blev ju tacos, sen hade dottern med sig fika  och nu känner jag att jag åt på tok förmycket. Har inte varit iväg till dagis än,  får se hur det blir med det, ska försöka.
Funderar på en drink...hm...undrar vad Uggla hittar på idag...
Mysigt att vara tillsammans med alla barnen iaf idag, så vi blev 6 pers vid middagsbordet, bara maken som fattades då, men han har det nog superkul nu=).
Han ringde då han checkat in på hotellet dom skulle bo på, vilket lyx...eller kanske inte vid eftertanke, om man har bacillskräck och så....

Nu vill barnen till macken sen åker mjukisbyxorna på....ja och såklart RAGGISARNA(HIHI)

Skön fredag/Mie

Väntar på barnen...

Har suttit och kollat om det går och ändra(vilket det gör) strl på bokstäver, suck..jag och datorer hör inte ihop riktigt där, ska kolla med dom äldre barnen som kommer ikväll.
Så tills dess får det vara.=/

I helgen är maken bortrest, hans jobb blev bjudna någonstans neråt i landet, av en leverantör på julfest, så i helgen är det jag och barnen, och även dom stora barnen som straxt lämnar Stockholm.=)
Funderade och var rätt säker på att jag bestämt mig när det gällde middagsmaten, men när yngsta sonen kom från skolan tyckte han vi skulle välja tacos idag och ta filé´imorgon, japp, så det får bli så, aldrig fel att ändra sig.
Egentligen är jag inte sugen på tacos, men vad gör man inte för barnen ibland.
Ska iaf pallra mig iväg innan maten till mitt dagis, så det är rent och snyggt på måndag=).
Förut gick jag dit sent på söndagar=/, lovar ångesten kom då, när det faktiskt är mycket bättre att ha gjort det på fredagen, man blir ju liksom ledig HELA helgen då.

Vår by är en liten turistort, vacker när våren och sommaren kommer kan jag lova, det ända som gör att det blir lite "fart" här även denna mörka årstid är att vi har färjan över till Åland(Eckerö), mycket folk som åker den.  Själva åker vi knappt alls, blir tyvärr så när man har den inpå.
Vi är bara drygt 600 invånare här, i skolan går det bara 26 elever(där fick Ana även svar på strl av skola), sen har nästa lilla by även en skola(lågstadiet).
Jag både trivs och inte, kanske blir man kvar...kanske inte. Den som lever får se(eller vad man säger)

Ha en jätte bra fredag!          

Glöm nu inte Ugglas drinktips!                       Kram Mie

Direkt från maten!

Idag har jag ryckt in som "mat tant" i skolan här. Kul att göra något annat emellanåt.
Dagens rätt: Pannkakor! UTAN SYLT! Var där i god tid och plockade och även torkade, eftersom det igår varit Luciatåg där, (ingen hade fixat borden till idag).
När man väl är klar med allt och kollar in maten dom skickat(den tillagas på en annan skola), så HALLÅ var är sylten? Jag letade igenom hela huset, i skåp och skafferier! Ingen sylt i sikte, kollade klockan...skulle inte vågat chansa ens att hämta syltburken hemma.
Fortsatte att leta och hittad pyttelite socker.
Så barnen fick dessväre pannkakor med socker och grädde!
Barnen berättade att det är väldigt ofta dom blir utan sylt, och kommer det sylt kommer ingen grädde!
Skandal!! Visserligen äter jag hellre pannkakor med sylt än pannkakor med endast grädde(blä).
Så det blev JÄTTE mycket pannkakor kvar till ingen nytta, vad ekonomiskt!
Nu har jag iaf pratat med en lärare om denna sylt, så dom ska se till att det finns en burk i skolan, som dom har då det serveras pannkakor nästa gång! Kan ge mig katten på att nästa gång kommer sylten men ingen grädde=/.
Trevliga barn har dom iaf i skolan, inget överdrivet stojande och så gott som alla tackar för maten!

Nu ska jag fixa lite inför helgen!
Ha en fortsatt trevlig dag!                                                                Mie

Juleljus                                                                      Idag kommer jag inte för mig att sitta och skriva nått, hjärnsläpp troligen.
                                                                      Har iaf fixat barnens grejer till kvällen, dock inga raggisar(hihi). Har ringt
                                                                      maken, för lite mat inköp, eftersom han är på fesligheter fredag och lördag.
                                                                      Vill självklart också ha lite gottigott här hemma, så det skulle han fixa=)
                                                                      Snart dax för mat igen, pannkakor får det bli, fast dom får det i skolan
                                                                      imorgon=/.
                                                                                                                


                                           MIE

Luciadag!

         


                                                                                   


Så är det Lucia igen, ja igen, känns verkligen inte som ett år gått! Ikväll ska vi iväg på Luciafirande med barnen som ska ha både Lucia och en teater.
Tokletade efter linne och tomtekläder häromdagen, turligt nog har barnen kunnat ärva linnen efter varann, men tomtekläder var det värre med, så R fick ta svarta mjukisbyxor och röd tröja(från storebror) och en tomteluva, eftersom hennes klass ska spela upp en teater ikväll, hon ska vara en tomtenissa!
Ska leta upp ett par raggsockor också, som hon kan ha ikväll, jag tyckte hon kunde ta mina som jag brukar strosa omkring i hemma, men se det tyckte inte hon!

Jag: Du kan ta mina!
R: DINA!!!!!!
Jag: Jaaa vad är det för fel på dom?
R: Mamma!!!!!!
Jag: Men jag har tvättat dom, dom är rena jag lovar!
R: Nej!!!
Jag: Varför inte?
R: Men......dina?????
Jag: Ja=/
R: "mummel"
Jag: Suck!
R: Du vet Ida S, hon hade gjort ett par egna..sååååå fina!
Jag: Gjort egna? Du menar att det är fel på mina?
R: Du har ju jämt på dig dom!
Jag: Lite malätna kanske, men det har säkert tomtarna också.
R: Mamma.....det finns inga tomtar!!!!!!
Jag: Okej....
R: Tar nog tofflorna B-M stickade till mig!
Jag: Ja dom kan du ju ha, det var en bra ide´=)
R: Ja bättre än dina raggsockor!!! "fniss"

Jag tänkte i vilket fall kolla efter ett par raggsockor, dock inte mina(som faktiskt hänger i tvättstugan), men har för mig det ska finnas ett par "finare" någonstans, var jag nu såg dom????
Ha en trevlig Luciadag!                                                                                                           Kram Mie!

Gran eller inte?

Har funderat hur vi gör med gran i år, jag vet inte....Katten....ja alltså våran katt skulle säkerligen älska en gran, vilket klätterträd!! Jiiiippiii, skulle hon säkerligen tänka!
Hon brukar fara omkring i blommor, och 2 gånger om dagen har hon raketfart, far runt som en galning(like that), bara för härligt att se.
Bara som nu när jag fixade fram lite tomtar....oj oj, vilken katt, först när jag kom med famnen full av tomtar backade hon och fick värsta svansen, sen vid eftertanke började det bli intressant och hon gick gladeligen runt och nosade på alla tomtar, för att sen kolla om dom levde eller om dom kanske skulle bita tillbaks när hon bet tag i tomtens arm eller ben eller så.
Hon ledsnade dock när inget hände, tråkig figur förmodar jag att hon tänkte(hihi)

Men sen kom det där rycket hon brukar få, så hon satte fart och for runt som en galning mellan kök, hall och sovrum och även upp och nerför trappan!
Plötsligt åkte ljustaken i golvet och med den även en tomte(turlig nog i tyg) och även en blomma hängde med i farten=/.
Hm..lite svårt att skälla ut katten, som ändå skulle fatta 0.
Men jag tittade med den där speciella blicken mot henne(som jag har då hon går för långt)och sa bestämt Fy dig!
Hon tittade på mig med dom STORA ögonen, för att i nästa steg gå fram till mig och sätta igång den där spinnande varianten, som jag antar för henne betyder: Vad!!! Du är väl inte arg på mig heller?

Sicken katt, rar och go....men gran? Lutar inte åt det hållet just nu!         
                                                                                                                                                                                           Mie

Pyntförsöket....

Ska straxt ner i förrådet och leta upp mina goa rara Tomtar(like them), bara sååå stökigt där pga av senaste besöket, då var det ljustakar som revs fram!
Men jag vill ha fram dom nu, brukar vara färdig till lucia med allt det där.
Sjukdomen jag har, den har garanterat hindrat mig från att vara som jag vill vara, men men, finns det tro finns det hopp(eller hur det är dom säger).

Ha det gott...Mie

                                                                             

Ett gott skratt i andras bloggar

Innan jag damp ner till min blogg läste jag 3 andra jag inte hann med att läsa igår, måste bara läsa dom...
Alltid lika roligt att läsa dessa bloggar(hihi).
Jag blev riktigt full i skratt när jag läste Ls om deras morgonrutiner=)
Kan riktigt se hur dom står och lurpassar vid sina dörrar för att på nedräkningen ta fart för att se vem som vinner(haha).
Synd att L dessvärre verkar vara förloraren på morgon=(, men hon älskar ju sin bror ändå=).

Själv kan jag bara säga att det här hemma är helgerna sabotörerna smyger sig fram, jag bara SKA duscha på morgon, gör jag ju jämt, och sen när det är helg och man sover lite längre, är det någon(nämner inga namn) som antingen tagit SLUT på varmvattnet eller har låst in sig på badrummet och det tar en EVIGHET innan denne person tar sig loss från toan....
Och jag går alltid och trampar och trampar och undrar om han möjligen har fastnat där inne!
Frågar lite vänligt om han snart är klar...
När man sen väl ska duscha, skriker magen av hunger istället, som faktiskt ville ha frukost vid tidpunkten.
Ja så det kan bli.


                                                              Kram Mie

Älskade barn!!!

Min yngre son gillar att skriva på pappas gamla skrivmaskin, den är bra mycket roligare än att skriva på en dator, tycker han, så väl undanpackad på vinden i många år, kom den åter fram, så nu mer åker den fram och tillbaka mellan kök, vardagsrum och förrådet.
Idag kom den åter fram, och sonen knappade på den, ropade emellanåt; Hur stavas det? Hörde hur han ivrigt skrev och skrev, kom in till mig emellanåt och visade smålappar, på vad han knåpat ihop, det var visor, och små rara rader om oss i familjen, på den ena lappen stod det:

Hej jag heter Simon och jag har en storesyster som heter Rebecca och hon är snäll och honärr ½12år och så har jag en till syster och hon är 20år och hon heter sandra ochkså enstorebror som heter Daniel och han är 18år ocksåså har jag en mammasom heter Marie också så har jagen pappa som heter jerry också så har vi en kompis som heter Lina och är 16år slut.

Vad fint sa jag till sonen.
Frågade honom om han ändå inte tyckte datorn var bättre, med tanke på att det blir fel och man inte kan sudda!
Men nej det tyckte han såklart inte, småfel hör ju till, tyckte han.(tycker jag oxå iof)

Det rara var ju att han lagt till Lina där(sonens fd) han tycker som vi, hon tillhör absolut familjen.Frågade dock varför han valt att skriva kompis om våran L.

S: hmmm... vad ska jag annars skriva?
Jag: Hm? vet inte
S: neheee, men hon är ju som en kompis
Jag: Jaa säger du det så, MEN hon är våran Lina
S: Jaa, det är hon!

Nej det var allt för idag, nu tv:n och Uggly Betty               Kram Mie


Lika galen som Tomten, jag vill ha tavlan!!!!                                                                                                Hoppar och studsar snart jag med!
                                                                                                                           Mie!

Budgivning!!!!!

Nu kom nästa tavla med Magnus....bara att det denna gången blev budgivning!!!!!
Suck, säger jag! Tänker kolla vad buden ligger på, men kan ju här förstå att det kommer handla om HÖGA summor, vilket jag absolut inte har råd med.
Synd!
Spännande att få se vad den TAVLAN kommer hamna på, kan ju gissa???

Finns säkerligen en del folk där ute som har råd att buda, så typ 10 tusen, är min gissning!
Lämna din gissning på min blogg, kul bara att se vad andra tror.


Fin eller hur?!  Skulle hemskt gärna vilja ha den!                             KRAM MIE

Turnen över....snyft!

      Härligt gäng!!!
HUR LÄNGE FÅR MAN NU VÄNTA PÅ NÄSTA TURNE?
Fick en underbar höst tack vare denna turne! Magnus Uggla helt oförglömlig, denna man har garanterat lyst upp mörkret under hösten!
Man tackar verkligen för det!
                                                                                Mie!

Sovrummet....

Skulle vilja renovera vårat sovrum, dont like it!
Har tänkt på detta projekt länge....men vill heller inte rusta det bara lite, pengar måste finnas till detta projekt.
Ibland tokrustar man hemma(iaf vi), och sen blev det inge´vidare i slutänden.
Nej så vill jag inte ha det denna gången, det ska bli ett drömmarnas rum, ett man njuter av att sova i, ett man vill gå in till och kanske även läsa en bok(idag läser man mest i soffan).
Vet inte riktigt vad det ska bli för sovrum än....Jag kan inte påstå att jag är speciellt kär i rött, men däremot såg jag på någons inredningsblogg ett kanonsnyggt RÖTT sovrum!
Blev rätt impad faktiskt, f-n va folk är duktiga på att inreda sina hem! Jag försöker men det blir inget bra.
Maken ville se det där sovrummet....hm, tyckte jag, kommer inte ihåg var jag hittade det.....

Min dotter S, dom har ett jäkligt fint sovrum(det gjorde ni bra!), så det ger faktiskt lite inspiration och ju fler sovrum man kollar på ju mer inspiration!
Har kollat runt en del när det gäller sovrum, men vill ju heller inte lägga ner en förmögenhet!! (kan inte för den delen heller)
Så...vad har ni för sovrum??
Ge mig gärna tips!!


                                                             Kram Mie

Bra skrivet om sjukdomen Fibromyalgi!

Mitt namn är Fibromyalgi!
Jag är en osynlig kronisk sjukdom och jag är nu din följeslagare för resten av livet.
Andra runt omkring dig kan inte se eller hota mig, men DIN kropp kan känna mig.
Jag kan attackera dig var, när och hur jag vill. Jag kan orsaka dig våldsam smärta, eller, om jag är på bra humör, orsaka dig värk överallt.
Jag minns när du och energi sprang omkring tillsammans och hade kul. Jag tog energin från dig och gav dig utmattning istället. Försök att ha kul nu!
Jag tog även god sömn från dig och gav dig fibro-dimma i utbyte.
Jag kan få dig att darra inombords, eller få dig att frysa el. svettas medan alla andra känner behag. JAVISST ja, jag kan få dig att känna ångest och depression också!
Om du har planerat något eller ser fram emot en spännande dag, så kan jag ta det ifrån dig med.
Du bad inte om mig, jag valde dig av olika anledningar, tex det där viruset du aldrig blev fri från, eller den där bilolyckan eller kanske var det dom där åren av förödmjukelse och trauman?
Hur som helst, jag är här för att stanna.
Jag hör att du tänker gå till en läkare som kan göra dig av med mig. Jag SKRATTAR så jag kiknar. Försök du bara.
Du kommer vara tvungen att gå till många, många läkare innan du hittar någon som kan hjälpa dig på ett effektivt sätt.
Du kommer att bli ordinerad värktabletter, sömntabletter, energipiller, tillsagd att du lider av ångest eller depression, rekommenderad att prova TNS, bli masserad, tillsagd att om du sover och motionerar regelbundet kommer jag att försvinna, tillsagd att tänka positivt, förnedrad, uppmanad att rycka upp dig, och mest av allt, aldrig bli tagen på allvar med hur du känner dig, när du klagar till läkaren om hur utmattande livet är varje dag.
Din familj, dina vänner och dina arbetskamrater kommer alla att lyssna till dig ända tills de tröttnar på att höra om hur jag får dig att må och om vilken utmattande sjukdom jag är!
En del kommer att säga saker som- "Äh, du har bara en dålig dag! eller "Ja jag kom ihåg att du inte kan göra saker du kunde för 20 år sedan". Utan att höra att du faktiskt sa 20 DAGAR sedan.
En del kommer att börja prata bakom din rygg, medan du sakta känner att du håller på att förlora din värdighet i dina försök att få dom att förstå.
Speciellt när du är mitt inne i en diskussion med en "normal" människa och har glömt vad det var du skulle säga härnäst.....
Avslutningsvis,(jag hoppades kunna hålla denna del HEMLIG, men jag antar du redan listat ut det).
Den enda plats du kan få någon support eller förståelse från, angående mig,  är ANDRA MÄNNISKOR MED FIBROMYALGI.

Högaktningsfullt DIN osynliga kroniska sjukdom.

(författare okänd)


Jag smålog när jag läste den här första gången, för Ack så sant! (riktigt allt stämmer inte på mig)

                                                                                      Mie

Tok galen i rosa!

Dottern min(R) är helt galet kär i rosa!! Allt hon ser som är rosa, vill hon hemskt gärna ha!
I somras målade vi om och byggde ut hennes pyttelilla då, blå rum, helt i rosa, detaljerna valde vi dock inte helt i rosa, fast dottern protesterade lite granna där.
Rummet är i 2 nyanser av rosa, en ljus och en något lite mörkare, kuddar, mattor och möbler går i svart och en detalj är i guld. Rummet är totalförändrat efter renoveringen, tänk vad lite färg kan göra, ja och lite detaljer.
Så att köpa julklappar till henne är inte speciellt svårt, bara rosa=)
Hon sparade till egen mobil för drygt ett år sen, en rosa! Vi la till en mindre summa på den efterlängtade rosa telefonen.
Och nu har hon sålt jultidningar för en skaplig summa och fick då en digital kamera, naturligtvis var ju även den rosa!=) Hon hade nog önskat att dom ihop tjänade pengarna varit rosa också=)
Det mesta på hennes önskelista går i rosa!
Då vi nyligen skulle beställa oss en soffa(en mycket efterlängtad) tyckte hon vi kunde ta en rosa, men se där gick gränsen!!

När vi i somras skaffade den rara katten, som turligt nog var en hon! Ja då gick allt också i rosa: rosa kattlåda, rosa filt, rosa matskålar, rosa halsband, rosa leksaker mm. Jag påpekade att katten antagligen inte skulle bry sig speciellt mycket om valet av färg...men det kan man ju i och för sig aldrig veta=/

Det ända vi valde till katten som inte var i rosa var klätterställningen, den är grå!(rosa var slut) Men klösbrädan som hon mycket flitigt använder är rosa=)

Underligt att katten inte fick ett namn som Rosa eller Pink.....Nej... hon passar att heta det hon heter: Kira våran lilla misse!   


                                                                       Kram Mie!

Leilas jul recept!

Vi bakade här hemma i helgen, recepten från Leilas jul!
Har ni inte provat, eller kanske det låter jobbigt och blir mycket disk!!!
Kan säga att det blev lite disk eftersom jag skickade in det mesta i diskmaskinen, inte kastuller då, men dom var det ju bara att diska i hett vatten, så vips var disken borta!

Brända mandlarna! Super goda, dock ska man inte äta för många=magvärk ha ha!
Snabbt att göra och inget som bränns i stekpannan!

Rocky road! Många ingredienser, men ack så goda! Att blanda ihop alla dessa godsaker kan tyckas löjligt, men det blir så mycket godare, och man behöver inte inhandla dyr choklad(gjorde inte vi)

Smörkola smaksatt med kakao! Ja den var helt underbart fruktansvärt god! Trodde den inte skulle gå att skära i bitar, men det var inga som helst problem, stod i rumsvärme över natten, sen var det bara att skära i lagom bitar!!
Vi smaksatte kolan med kakao, mums!
Plåten smorde vi med olja, så inget som fastnade heller!! Toppen!!!

                    


                                                                                         Mie!

Tomte tävlingen!

Godmorgon!
Igår försökte dottern lösa Tomte svaret....Ingen lätt nöt var det, hon fick det till: nöt till ring och ring till nöt, själv kan jag inte ens tänka klart när svaret ska fram, det blir bara blaha (det skulle ju vara ett ord)
Sen när svaret väl står där, färdigt och klart, blir man: ja men självklart!
Svaret på tävlingen var: Trillingnöt! Enkelt eller hur!
Dottern gissade dessvärre fel, men får shoppa i mellandagarna ändå!

Igår åkte maken iväg till akuten med farfar! Han hade kokat potatis och fick allt över sig(stackare), handtaget brast på kastrullen, och potatis, vatten och kastrull fick han över foten! Ajajaj!
Han får nu ligga på brännskade avdelningen i 2-3 veckor! Stackare där!
Så vi tar nog en färd dit någon av dagarna, brukar ju inte vara alltför roande på sjukhus i längden.

Och Å min kära vän, gjorde oxå illa sig igår, så det blev ingen promenad med henne. Hoppas hon verkligen blir bra snart! Jag lider med dig hjärtat!

Tack alla ni för dom fina svaren jag fått, dom värmer, dock råkade jag(klantigt) trycka fel!!!! Dom raderades! Men jag har läst. Så tack tack!

Ha en trevlig måndag!
Grattis Ana till vinsten! Du ser vad Uggla gör för våra liv(hihi)


                                                                          Kramar Mie!

                                                                                                                                     
                                                                                                                                                      

En tanke innan jag sover gott i min säng!

När juletid kommer, kommer även tankarna på dom som inget har. Alla hemlösa!
Kan inte låta bli att lägga en extra tanke hos dom och även dom som faktiskt hjälper dom så gott det går, som serverar den varma soppan, byter några ord och faktiskt finns där för dom. Släpper in dom i värmen en stund.
När man går på stan syns dom hemlösa här och var på gator och torg, vissa unga, vissa gamla och vissa som levt länge utan tak över huvudet! Har alltid skänk bort dom där kronorna som blev över, då jag gått förbi någon hemlös.
Varför har det blivit så med ett land som Sverige? Kan inte förstå!
Så nu när ljusen brinner, tänd ett extra till dom som är hemlösa. Inte för att det hjälper, bara för tanken, Skänk en liten slant, den behövs. Dom är lika levande som du och jag, lika mänskliga som du och jag. 

Vet att dom ska ordna (så gott det går iallafall), hjälp till hemlösa så att det minskar på hemlösa. Får hoppas att regeringen håller det löftet.

Undrar hur många som skulle släppa in en hemlös? Skulle du? Skulle jag?
Sorgligt att det är så många som ingenting har......                  Godnatt Mie!
                                                                                                          

Bingolotto!!!

Någon som kikade på Bingolotto lixom jag??? Vissa vet jag, kan bero på Uggla!
Köpte ingen lott, vilket jag tänkt, men det flög bort. Ana kanske du köpte dig en?
Pratat en stund med L, och ska nog göra det en sväng till snart.

Å min kära vän, du är pigg och glad som alltid! Skönt du slipper dina sprutor nu, känns bra det kan jag tro.
Jaha så då tar du och jag(Å) en sväng ut och går imorgon bitti då! F-n vilka hurt bullar vi är du och jag(hihi)

Nu har jag inget mer för dagen.......                                                      Kram Mie

Den här han har full fart i backen......

                                                                                                                                         Mie

Tomtejakt!

Dottern R har suttit och letat Tomtar, denna tävling som är i dag, hon har hittat alla!
Problemet är att vi inte får ihop det till ett ord...Icke!
Hjärnan går på högvarv....
Jag ska komma på...jag ska hjälpa henne att vinna....jag ska....

Återkommer när vi funnit lösningen...om vi gör det!


                      Kram Mie


                                                                                                  
                

Andra advent!

Godmorgon!
                                                                   Ja så var andra ljuset också tänt! Endast 2 veckor kvar till jul!
                                                                   Mysigt är det med alla ljus i mörkret iallafall!
                                                                                                                                                         Mie
                                                                  

Inte bara lätt lurad...även lätt skrämd!

Förvisso tycker nog en del man är lätt lurad...nja jag säger nog hellre j-ligt nyfiken(haha), jag bara måste veta!
Så är det bara, kollar jag inte eller gör jag inte så får jag ju inte svaret på min nyfikenhet heller!!! Men shit kallat vad ni vill.......
Satt en stund och kolla med barnen på roliga klipp....så faktum, jag är lättskrämd oxå=), studsade till även fast man förstod vad som komma skall......

Dock gör jag inget med livet som insatts=/ varför riskera det??? Och som sagt lämnar aldrig ut visakortsnr heller(why) och ibland då tråkigt nog(om man vill kalla det tråkigt) testar jag saker man inte ska, som typ igår, FAST jag fatta att det faktiskt var en stor j-la bluff!Kram lättlurad+lättskrämd Mie  


                                                                                                                                                                                                                                                       Snart jul......

Kira katt.....

Har inte haft speciellt stor lust att städa så som jag brukar inför julen, kanske mest för att jag vet att vi ju ändå inte ska vara hemma. Ska ju till S o B kul kul, men bara för det ska man ju inte strunta i allt(hihi) men, det blir väl jul ändå!!! Den här lilla busen påminner om våran lilla busiga katt(rart). Detta är ju förvisso en hund men våran katt tror hon är en hund.......

                                                                                        Mie                                                                 
                                                                             

Svar till Ana....

Tack för din fina komentar..tycker det är jättekul med komentarer, så fortsätt med det! Tack för dom. Jag ser hur många som läst min blogg och så, men det är ju inte så att jag skulle vilja/ha tid med såååå många komentarer.
Du är en person som jag jag gillar även om vi nu inte känner varandra, ser du varit med om mycket och ser likheter i mitt liv med ditt. Så fortsätt svara, det värmer!
Ha en fortsatt trevlig lördag! Kram Mie

Resebluffen!

Ja att resan var en bluff hade jag ju redan fattat, jag vill ändå veta om någon gjort som jag=kollat/ringt!
Jag är en däremot en person som ALDRIG lämnar ut konto nr på internet, nepp, skulle inte tro det!
Betalar inte ens räkningar via datorn(hua) det har jag hört storys om.
Men tacka bror kan jag göra för artiklarna om bluff företagen däremot, jag har ju typ ingen aning, för lite kunskap när det gäller såna grejer(tyvärr)
Men varför gör man sånt då? som företag menar jag? Stjäla av fattiga och ge till dom rika!!!!!
Jag skulle aldrig kunna vara oärlig mot människor, inte såååå oärlig ialf!!!
Nyfikenheten sitter där bara(på mig), dyker det upp nått så...bara måste kolla lixom.
Men men no replay!

Jag är heller ingen data nörd, som barnen här hemma, så det är barnen som lär mamma det mesta faktiskt, sen tycker jag papper och penna måste vara en aning säkrare, ja så länge det räcker att man skriver ner nått viktigt, kan man ju inte göra med allt i dagens samhälle! Har ni tänkt på hur långt vi igentligen kommit...med mobiler och datorer.....vad är det gamlingarna säger.....det var bättre förr! Nä det vet i tusan.

Hoppas bror förstår bara vad jag menar, jag anklagar ingen, men blir jämt anklagad själv=/ inte kul typ!
Och allt är för komplicerat för utomstående att förstå skulle jag ialf tro.......

Tjing Mie!

En riktigt härlig jule bild.......

Mie

Kan inte låta bli dessa Tomtar!!!!

                                                                                                                                               Tjingeling Mie!

Ingen dålig vinst!

Satt och letade bilder på internet, och upp far en liten ruta att jag vunnit!=)
Klickade på den och sen stod det jag var person 1000000 som gått in på sidan och därför vunnit, sen kom nästa ruta där dom bad mig fylla i namn och e post och vilket land jag bor i och så.
Sen kom en stor text: Ring nu och få bekräftad vinst!!!!
Eller hur tänkte jag....men jag ringde, jag som inte kommer ihåg engelskan speciellt.....
Jag hackade mig fram med en j-ligt knackig eng, men hon i den andra änden var mycket trevlig och förstålig.
Jag hade vunnit kunde hon intyga, blir man glad eller?
Klart jag blev, men jag förstod inte hälften av vad människan pratade om, resa till USA var det i vilket fall som helst, 4 nätter där och 6 nätter där och 3 nätter på Bahamas etc, Wow lixom!=)
Men skulle behövt en tolk!
Hon lät super glad för min jätte vinst, jag lät nog mer misstänkssam, hm konstigt!
Men vem f-n vill inte ha den resan???? Vi hade 18 mån på oss innan resan blev ogiltig och kunde ringa sisådär 2 mån innan eller nått och boka när vi bestämt när vi kunde åka bla bla...

Vi skulle iaf betala endast 5700:- som jag fattar är j-ligt billigt för en sån resa på typ 14 dagar här och där i USA.
Bara det att dom ville att jag skulle betala nu, nu som på stört lixom!!!!
Jag har inga pengar nu talade jag om, då sa hon bara,sorry och jag kan tyvärr inte hjälpa dig då bla bla...
Sen var hon borta lixom....nu självklart undrar jag om:

1. Var detta ett skämt(trots allt)?
2. Var dom personer som försökte lura av folk pengar?
3. Om jag sagt vi var 4 pers, hade resan blivit gratis då?(vi är 5, o dom sa typ resa för 4)
4.Kommer min telef.räkning vara skyhög nästa gång?(då j-lar)
5.Vem skulle våga lämna ut visa kortsnr per telf till främmande?

Ja och hur ska jag sova gott inatt när min dotter sitter o surar för Disney land som hon kunde fått åka till, som alltså även ingick i denna dröm resa!

Så nu undrar jag om någon annan varit med om detta? Eller hört någon annan som varit med om detta?
Är det buffel och båg?

Med.d mig då.


                                                             Kram på er Mie

Älskade Tomtar

                                                                                                                                                                                                

Smedsudden!

Vissa kanske undrar varför man gråter så till en låt(vilket jag gör)< som Ugglas: Du och jag mot hela världen...
Enkelt, jag satt väl oxå där i min ungdom och lite var stans.....
Och skulle aldrig bli som dom......Just därför bara.

Har städat lite, pyttelite ialf, bad maken köpa hem ingredienserna till bakningen, så den ska med andra ord bli av.
Barnen kommer bli lyckliga, jag kommer få disk....men å andra sidan...diskmaskinen, slukar faktiskt det mesta(hi hi)
Vi ska baka: Rocky Road(Leilas), Smörkola(oxå Leilas) och sist men inte minst brända mandlar!
Och sen bara hoppas allt är smaskigt! 


                                                                                         
Mie

Jul jul strålande jul....


Bjällerklang........

Tjatigt? Här är ialf en till....

Jag är galen i Tomtar, fast jag inte gillar vinter!
                                                                          Men Tomtar är mig kärt.......

Och en tomte...

                               En jul utan Tomte.....nepp!

Åh en sån natt......


Bara en bild...

Snart jul.......

Vilken härlig dag.....

Den låten sveper nu i mitt hem, och den här da´n ska få bli härlig, inget ska få sabba den. Icke!
Gårdagen blev ju bra trots allt med S körkort och shopping av julklappar i N-je.

Bara att jag har massor med julklappar kvar(hua), men det löser sig....

Idag ska jag leta recept och inskaffa ingredienser till dessa, barnen vill baka och jag tänkte vi skulle fixa lite julklappar på det viset samtidigt, till dom vuxna, eftersom vi inte tänkt köpa klappar annat än till barnen i jul.
Nej det får bli så här i år.

Hoppas alla andra vaknade med ett leende idag, kan tro vissa som var på Uggla igår mår toppen idag.
Uggla kan ju inte annat än få humöret på topp! Den tackar jag för, vad hade mitt liv varit utan han och hans musik?
Dock gör han vissa låtar som hamnar mitt i prick, rakt i hjärtat lixom, man bara ryser, konstigt det där hur det kan bli med låtar....

Nu till Leilas sida och alla underbara recept(smask)

                                                                                                                                    Mie!

Överraskningsdag!!!!!!!

Idag, just idag när jag var i N-je, satt på ABF med mina tjejer, som vilken torsdag som helst....skulle snart visa sig vara en speciell torsdag!
Dottern min (S) ringde och frågade var jag var och småpratade och så, frågade om jag kunde kolla på en klänning till henne vilket jag tänkte göra när jag så småningom skulle gå.

DÅ! PLÖTSLIGT! Kommer S till ABF där vi sitter! Och kan man tro: HON TOG KÖRKORTET IDAG!!!!!!!!
F-N vad glad mamma blev, stolta jag!

Hon har trots allt inte alls kört mycket, började i slutet av augusti lite smått och 3 månader efter har hon körkort!

Så GRATTIS MITT HJÄRTA!
Du är superduper duktig!

Tårta blir det när ni kommer!


Så när jag senare åkte hem "kidnappade" jag med mig L sonens ex, vi käkade varma mackor(vilken middag=/)
och sen drog vi iväg på min andra dotters teater, och sen skjutsade vi hem L till sig.

En härlig dag med andra ord!

                                                                 Kram på er Mie

Linas katt! Sööööööööt!

Klicka för att stänga bilden

Fantasin är slut....

Så kommer man åter till: VAD SKA VI ÄTA? SUCK!
Varför ska det vara såååå jobbigt, vissa steker nog bara lite falukorv och tar nog INTE den där långa funderaren som en annan gör!
MEN jag äter inte korv så hemskt gärna, jag tillhör en av alla dom som gör matlistor och köper massor av mat på en gång....men när listan sinar och ingredienserna, så...ja då f-n blir det jobbigt, tankearbete.

Så var det just idag, sining alltså.
Man tager det man haver.
Idag blir det med andra ord:

Pasta med skinka i sås, (såsen blev ett hopkok av det som fanns hemma) o grönsaker!

                                                     


                                                         MIE

Jag fick en nit!

Jaha då var tävlingen avgjord!!! SNYFT OCH TÅRAR!
Varför kan aldrig jag vinna någe´? Nej aldrig, jag är otursförföljd banne mig.
Men lyckliga du som fick tavlan....

Så här gjorde jag igår för att höja vinst chansen(vilket defenitivt inte hjälpte)

Jag mailade, och senare visade det sig som vanligt att med.d INTE kom fram, man får ju ett konstigt med.d tilbs att det lixom flög till rymden typ, nog dax att byta adress.
Även min dotter S mailade och min son D och min kära make, tror även dottern bad sin kille B att skicka!
SÅÅÅÅ varför blev det då inte jag?

Datumet var ju ialf rätt, vilket jag inte trodde, ska jag vara ärlig så bytte jag datum, skrev lixom 2 med.d, KANSKE man inte ska göra? =0
Men jag blev j-ligt fundersam över vad Magnus skrev, den tavlan som satt på spelningen var faktiskt den med stavarna!

Ja ja ja så kan det gå. Ska fixa min egen tavla med mr Uggla, och en sån mina vänner har ingen annan( bra om han signerar den oxå)


                                                          Kram på er Mie

Hälsan - En Gåva

Den som mycket får

Tar också mycket för givet
Att vara frisk och kry
Ser många som självskrivet

Men så en vanlig, solig dag
Förändras hela livet........

Nu bränner smärtan i min kropp
Inte timmar eller dagar
Nej veckor, månader och år
Sjukdom följer inga lagar

Allt blir tungt
När varje sak
Kräver stor koncentration
Dagar, nätter
Är en mardröm
Min nya livssituation

Mitt sinne har förmörkats
Jag orkar inte mera
Så hårt att alltid kämpa
Vill ge upp, kapitulera

O, du lilla "mamma"
Du vet hur det är
Du bar på samma smärta
Fick höra allt det där

Hur känslig du var
Bara inbillade dig
Var bara till att hugga i
Och jobba, det kan jag tänka mig

Men du klarade av det
Klarade av livet
Kämpade hårt
Tog ingenting för givet

Tänkte på andra
Stod pall för allt förtal
Vilken väg du fick vandra
du gavs inte många val

Jag minns dig med värme
Och stor tacksamhet
Får ny kraft och styrka
För inom mig jag vet

Jag kommer igen
Och klarar mig
När smärtan gör en paus
Lever jag intensivt

Tar vara på varje glädjeämne
Gör ett glädjesprång
Njuter i fulla drag
Sjunger och trallar
Dagen lång.


(kommer från en tidning)


Tankarna går till min mormor.......          Mie

Stressmånaden December!

Igår kväll var vi iväg igen, denna färd var till dotterns julsoaré med Musikskolan, stack vid sex tiden.
Väl framme var vi som vanligt lite tidiga, som vanligt satt vi och väntade och väntade....
I dryga timmen var det andra barn som spelade och spelade, jag blev tröttare och tröttare...
men runt åtta kom till slut våra Grisslebjörnar som dom kallar sig, och det märks vilka duktiga musiklärare dom har, super duktiga har barnen blivit, en tjej sjöng också, den sång rösten skulle man ju vilja ha.....

Hoppade över mitt dagis igår kväll eftersom det blev lite sent, och jag ville faktiskt titta på "hemmafruarna", ja det som var kvar av programmet....

Lika trist väder idag...regn regn regn och grått, bara det att jag klagar inte, jag tycker inte om snön, så det kan gärna för min del vara regn och grått....

Idag är det städ dag för min del, så nu över till plock och sånt.........

                                                                               Kram Mie

Vansinne!

Då jag suttit och läst M.Ugglas ALLA inlägg bakåt, blev jag aningen osäker VAD han faktiskt menar!
Han kan mena STAVGÅNG men han kan lika gärna mena STRYKJÄRNET!!!!!!!!!!!
NI FATTAR VAD JAG MENAR!!
Jag mailade 2 gånger, senare var jag ut och det visade sig vara fel på min mail SOM VANLIGT! HJÄLP!!!!!
Så när min son kom fick han maila från sin mail från mig, jag lovar jag var DESPERAT!
Om nu detta datum(avslöjar inte nu) är fel, är det mr Uggla som skriver så man inte fattar, jag kan inte skylla på någon annan. Nix Pix!
Såååå ALLA som mailat, HAR NI FATTAT VAD HAN MENAR????VERKLIGEN?? SÄKRA??

Hoppas det är någon trevlig, vettig människa som vinner den dock(tex. Ana), JAG kommer inte vinna den, tror nämligen det är fel fel fel fel!

Så jag får väl gråta en skvätt då!

                                                                   Kram Mie

ÖNSKELISTAN= Har ändrats efter en viss Tävling(hm)

 1. Magnus tavla(hi hi)
 2. Magnus hårlock(ha ha)
 3. Parfym
 4. Pengar(att shoppa eft jul)
 5. Skohorn(Fafners)
 6. Stol(Fafner)                                                                TYCKER INTE JAG "KRÄVER" SÅ MYCKET!  

Jävliga datorer!

Satt mig åter och gick ur Uggla för att göra annat, sen när jag ska tilbs GÅR det inte!!!!!
VAD!!!!!! Jag vill ut på sidan!
Nu är jag arg oxå. Självklart står det nått jag inte begriper....översättare TACK!
Hoppas jag kan ta mig ut innan alla åter är hemma, då får man ju inte ha datorn själv längre!
Nix pix får återgå till att göra nytta istället.

                                                                   Tjing Mie

Slut mamma hängde med till skolan!

Regn och rusk...idag ville jag stanna i sängen, varmt och skönt...
Väl uppe blev det en jäkla fart med frukost och barnens kläder och pinaler dom ska ha med sig.
Jag blir alldeles slut av morgon görat!

Sonen tjajade att jag skulle med till skolan och lyssna på Astrid Lindgren låtarna dom skulle sjunga(puha)
jag kände mig slut efter magvärken sen igår, fast jag i morse kände mig bra mycket bättre.
Så väl framme vid bussen tjatade han fortfarande och med dom bedjande ögonen, så var gör man inte för sina barn, bara att jag inte riktigt kände för detta just idag!
Jag åkte med en annan mamma ut till skolan, fikade och lyssnade på deras sång, och oj vilka sånglärkor vi föräldrar har, dom riktigt tog i från tårna. Glad att jag tog mig iväg.

Så nu väl hemma skriker magen av hunger och jag sitter trottsigt kvar vid datorn!
Uggla hade ju en tävling...tur jag inte missade den, men jag är oturförföljd så inte vinner jag den målningen.
ICKE!

Skulle dock vara en väldigt fin julklapp......

Kram på er, nu måste jag käka nått.  Mie

Dom övriga badar och här sitter jag med........

Magvärk! Aj aj aj..brukar inte gnälla, men det gör ont samtidigt som det svider=/
Blev ingen promenad idag=( går inte, känns inge´bra.
Tänkte rycka upp mig för att för en sekund må bättre, så jag satt ett tag och undrade om jag skulle gå på Uggla igen!!
J-ligt härlig tanke...men kan inte gör det ju, julklappsinköp måste gå före en andra konsert!? Eller?
NEJ det blir ingen mer Uggla, kanske en tur förbi han dock, kolla om han har satt upp pynt eller om det bara var snack....tror inte han gillar åskådare på hemma plan.

Nu ska min onda mage och jag hämta te och sen blir det soffan och tv:n


Kram allihop Mie

Gåtan med arbete.....

Kommer inte in på min hotmail, glömt lösen(trodde aldrig jag skulle göra det), men det var en som frågade om jag kunde hjälpa till med arbete????????
Visst skulle jag det, om jag själv hade ett(hihi), skulle vilja maila personen så hon fick vetskap om att jag hemskt gärna skulle vilja hjälpa till med arbete(trots allt är det inte bara jag som vill ha ett arbete), ibland känns det som man är ensamast i hela världen om att inte ha ett jobb!
Men jag sitter fast i ett spindel nät....
Arbetade förr heltid, blev sjuk och var sen arbetslös.....sen blev jag sjukskriven....sen dök ett städjobb upp på dagis här och jag testade och blev sjukskriven 75%......gick upp i tid 3 veckor för att bli totalt däckad.....så idag arbetar jag 25% är arbetslös 50% och sjukskriven 25%, och har lärt mig en sak....är man sjuk, ska man vara så pass frisk att man orkar slåss mot: FÖRSÄKRINGSKASSAN och dess gelikar! Fy f-n.
Så nästa år ska jag börja jobba har dom sagt, jag VILL men faktum är att jag då fortfarande är sjuk! Och dom hjälper mig inte att hitta ett jobb, där får man klara sig alldeles ale´n

Tar storyn en annan dag, den gör mig spy färdig(hua)

                                                                                Kram Mie

Och sånt jag INTE gillar!

 • Vintern
 • Halka/isgator
 • Stress
 • Fibromyalgi
 • För lite pengar
 • För mycket räkningar!
 • Att bli fotad!!
 • Åska
 • Strömavbrott
 • Känslokalla människor
 • Opera
 • Balett
 • Maccaroner och falukorv(usch!)
 • Göran Persson
 • Diska
 • Stryka
 • Trängsel
 • Lååånga köer
 • Whisky
 • Helt utan pengar!(jobbigt värre)
 • Nyårsaftonar(? vet inte varför)
 • När folk ser ner på andra!
 • Mig själv på foto!(skulle behöva komma över detta)
 • Bitchar
 • Sinat kylskåp
 • Svek
 • Energi sugare(har gjort mig av med 2)
 • Avundsjuka
 • Att frysa!
 • Maginfluensa(hua jobbigt)
 • Mitt hår!(får det aldrig ok)

                                                                            Mie


Sånt jag gillar!

 • MAGNUS UGGLA(Självklar)
 • Våren!!!
 • Sommaren(om inte hettan tar över)
 • God mat(gärna med vänner)
 • Överraskningar
 • När katten spinner
 • Att grilla
 • Doften av eld på våren
 • När snön smälter och det knastrar under skorna
 • Mysa
 • Läsa en bra bok
 • Skriva
 • Lyssna på musik(Uggla)
 • Långpromenader
 • När vinterjackans tid är pasé´
 • Slippa gå ut när det stormar
 • Kura vid brasan
 • Shopping(i lagom doser)
 • När folk uppskattar vad jag gör(vilket inte allt förofta händer)
 • Lagom
 • Stockholm♥
 • Ugglas blogg!
 • Mikael Persbrandt
 • Kärlek
 • Ömhet
 • Spöken
 • Godis(helst choklad)

Värk och elände

Idag skulle jag ut på min runda....men allt tycks stoppa mig, idag är det magen som stoppar mig..helt och hållet, den vill inte gå med mig ut.  Beror på min envisa sjukdom(fibro), jag har inte lidigt speciellt över den idag, tyckt att jag bara haft träningsvärk, men så fel man kan ha.
Började springa fram och tilbs på toa redan i morse, men nu har jag lessnat TOTALT!
Snart kommer sonen hem och sen är det ju lixom kört att gå rondan!

Men kanske magen lugnar sig till kvällen, så jag kan gå då istället.
Har inte gjort mycket idag bara för det här, men det finns ju en mening med allt, så det är antagligen tänkt att jag ska vila idag.
Vila.....hör hur dumt det låter, jag sitter vid datorn och vilar....


                                                                      Kram från Mie

Junibacken!

På tosdag hade jag tänkt följa med sonen till Junibacken, hela skolan ska dit, och det blir en lång dag.
Dom ska åka redan halv sju och är tilbs runt fem, ringde skolan nu på morgonen, men nu var det ju så att jag var i senaste laget....det visste jag redan, kanske kunde dom ordna så jag ialf kunde åka med, det gick nog på ett eller annat vis!
Tyckte allt lät så krångligt så jag bestämde mig plötsligt med luren i örat för att skita i att följa med....
Sonen kommer bli besviken...jag vet, han gillar att ha mamma med sig, tror han fått för sig att det inte går att åka utan mig.
Igår sa han att det nog var försent att få följa med.....och jag har haft tid på mig att ringa, så jag får faktiskt skylla mig själv.
Men nu kan jag ialf säga till S att det var försent, låter bättre än, jag orkar inte, som faktiskt varit orsaken till att jag inte ringt tidigare.
Men vad är väl en dag på Junibacken.........


                                                                                          Mie

I duschen!

Nu när min son stod i duschen fick jag så roligt......innifrån badrummet kom den ena efter den andra sången....
Inte vilka låtar som helst....Magnus Uggla såklart, S sjöng varenda låt, rakt igenom, som han aldrig skulle gjort annat. Märks vad han har för mamma.....stackars barn???? Nej jag ääääälskar när mina barn visar att dom bevisligen kan alla hans låtar på så kort tid. Hjärntvättad av mamma(Hi hi)


                                          Kram Mie!

Julpynt hos andra!

Nu när man är ute kollar man gärna vad grannar och så har i fönstren och på tomten, men vårat ena par kan definitivt INTE pynta!! Nej det är sant, helt säkert. Jag kom till och med på mig själv att jag skakade på huvudet!
Hon älskar vintern och julen, men faktum är att jag inte förstår på vilket vis?
Slingorna är mycket konstigt uppsatta, på en buske ser den ena ut som typ en spiral, mycket ojämn så´n(grönblå) och den andra i alla möjliga färger ser ut som dom bara slängt dit  och sen fick den vara så....Hm. Ser i mina ögon inte klokt ut.
Vi brukar slå vad ibland här hemma om just det här paret, det är nämligen så att dom ofta har sina ljusstakar från 1-2 veckor innan advent och dom tar bort dom runt påsk! Åh julen vara fram till påska........
Men jag tror dom missat det sista med låten: för det var inte sant....därimellan kommer fasta!

Jag vet att jag frågade nått år om dom tyckte det var jul än(i mars), hon svarade att gubben inte orkade ta ner dom och själv kunde hon inte(asgarv), jamenar kan inte...... vill inte??????

Nu såg jag ialf att dom bara tjuvstartade en vecka innan, slutet återstår att se.

Själva har vi ljus slingor på balkong räcket, runt pelarna vid ingången och vid taket på balkongen. En sak jag skulle vilja ha är en ren med släde..... kanske nästa år. Bara att det sa jag förra året oxå, tycker det blir så mycket pengar, och den kanske går sönder efter ett år, då blir det plötsligt en dyr grej i onödan, men kanske nästa år.

Nu måste jag till macken och lämna tilbs en film.

                                                                                                                    Mie


Träningsvärk!

Just nu ser det ut som jag chokar alla med mina promenader, men jag njuter verkligen av dom, det blev tom 2 varv i en j-kla fart i spåret, väl hemma kände jag mig som en annan människa.
Ja sen hade ju barnen kommit så det blev adventsfika(inte så nyttigt med tanke på min promenad).

Barnen(dom stora) har nu åkt hem till sthlm, så maken och jag har storstädat huset, j-la bra team vi är, jag dammsög och han svabbade golv....
Är rätt mör i kroppen efter allt, men vill man ha rent så......

Snart dax för mat igen.....och sen är snart sönda´n slut! Men snart  fredag igen eller hur.


                                             Mie


                                                               


1:a Advent

Mysiiiigt!
Jag tycker om advent även fast jag igentligen inte är en vinter människa, men det är på nått underligt vis så mysigt å komma upp(sätta sig å glo på julkalendern hi hi ), med barnen och sen fixa frukost med första ljuset tänt.
Hoppas ni andra oxå fått en mysig morgon.

Det ända som inte lockar mig idag är vädret! usch! Grått, grått, grått och lite blåsigt, men lite mindre blåst sen gårdagen som hade storm styrka i sig.

Snart ska jag ialf ta mig en kanske två rundor i spåret, jo jag sa jag skulle sätta fart och latmasken är snart ett minne blott.
Bara maken som ler lite, han vet hur jag funkar.
Det är roligt i början till att bli jobbigt och trist, och han väntar att jag ska lägga ner mina motionsvanor, vilket jag tyvärr gör till slut.
MEN det han inte vet är att jag INTE tänker lägga av den här gången. ICKE!
Jag myser av den tanken......vänta du bara!

Sist jag rensade garderoben så hängde jag 4 jeans på en galge som blev mina MÅL jeans, jag SKA i dom, Jajamen!
Kläder har jag knappt några sen den rensningen(suck), men hemma går jag bara i mjukisbyxor och slapp tröja, så det är bara när jag ska ut hjärnan sätter igång sitt arbete i frågan om: vad sätta på sig.
I mellan dagarna ska jag kolla om jag kanske kan hitta mig 2 grejer till min tomma garderob, och som kan passa på mig. Jag tycker inte jag passar i nått längre(usch usch), hur snyggt det än kan se ut på någon annan, eller på den där skylt dockan. Varför ska det vara så för?
Är det åldern som gör att man blir så´n?

Nej återkommer, nu blir det kaffe...sen spåret!


"Hoppas Ana fick trevligt igår"                                                               Kram MIE

Adventsgrejer!

Idag har man då fixat iordning adventsljus och stjärnor och allt annat stök och bök.
Satte inte ens igång datorn, eftersom då sitter man vid den istället.
Så nu först kan man skriva lite grann.

Jätte trevligt julbord var det igår, god mat och trevliga människor.
Restaurangen är så himla tjusig så det gör klart mycket bara det.
Provade även lite grekiskt, men det smakade så där, passade ju inte ihop med julmaten i sig.
Skulle vilja ha lite av deras dekorationer här hemma....

Rätt grinig är jag just nu när jag sitter här så jag kommer knappt på nått bra och skriva, grinig för att jag inte kom ut på min egen blogg....
Hur jag än knappade RÄTT så stod det FEL.
Jag svor och inte hjälpte det precis, men maken kom på vad jag råkat göra för knas, typiskt mig och göra fel när jag faktiskt gjorde rätt hmm. Men jag tror mig veta att jag faktiskt brukar göra som jag gjorde, men ICKE!

Jag fick en bra fredagskväll och hoppas ni oxå fick det.
Snart vankas det god mat som maken just nu fixar iordning, luktar jätte gott!

Förresten så hittade jag en svart tunika att ha på mig igår, så jag slapp chocka alla med att komma i svarta strumpbyxor och BH.

Nu ska jag återgå till mitt stök och bök.

                                                                                          Kram Mie

RSS 2.0